USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Zam Gelmeden Önce Almanız Gereken 10 Oyun Tavsiyesi

Oyuncular olarak, uygun fiyatlarıyla tanıdığımız Steam’i de kaybetmeyi başladık. Sürekli olarak gelmekte olan zam dalgaları ile boğuşurken, yeni bir liste ile karşınıza çıkmaya karar verdik.

Zam Gelmeden Önce Almanız Gereken 10 Oyun Tavsiyesi
14-08-2022 21:28
Google News

Elden ÖZETİ| Ring’e gelen ikinci zam, SEGA’nın durmak bilmemesi, Capcom’un Resident Evil ve Devil May Cry’dan umudu kesmemize sebep olması ve oyunların artık henüz daha çıkmadan zamlanması derken, bu tarz bir listeye fazlasıyla ihtiyacımız olduğunu fark ettik.

Bizler de zamlanmadan önce mutlaka oynamanız gereken oyunlardan oluşan kocaman bir liste ile karşınızdayız. Listeyi hazırlarken ekipten birçok kişinin de tavsiyelerini aldık. O hâlde gelin, başlayalım.

Tavsiye listemize geçmeden önce kafamızda oluşan o meşhur soruyu yanıtlayalım: Ne oluyor bu Steam’e?

Geçtiğimiz yıldan beri oyunların yavaş yavaş zamlanmaya başladığını ve yeni çıkan oyunlarda büyük fiyat artışlarına dâhi gidildiğini görüyoruz. Steam, kur politikasında herhangi bir değişikliğe gitmemiş olsa da ülkemizin para biriminin sürekli olarak değer kaybediyor olması, oyun şirketlerinin oyun fiyatlarını teker teker gözden geçirmesine sebebiyet veriyor.

Zamlanmış olan fiyatlar bizlere fazlasıyla absürt gelse de aslında bu yüksek meblağların birçoğu yerel fiyatlandırmalı hâlleri bile diyebiliriz. Ülkemize göre epey yüksek bir fiyat ile satışa sunulan Marvel’s Spider-Man Remastered’tan küçük bir örnek verelim. 499 TL’den satılmakta olan oyunun yurt dışı fiyatı 60 dolar. Bu da güncel kur ile 1075 TL civarı demek oluyor. Bu sayılar, durumu üzücü bir şekilde özetliyor.

Fiyatları artmadan önce mutlaka oynamanız gereken oyunlarBaldur’s Gate 3Batman: Arkham CollectionDark Souls IIIDeath’s DoorDetroit: Become HumanFirewatchGod of WarMetro Saga BundleThe ForestHalo: The Master Chief CollectionUzun süredir erken erişimde olan ve kısa süre içerisinde tamamen piyasaya sürülmesini beklediğimiz Baldur’s Gate 3, zam konusunda bizi en çok korkutan oyunlardan bir tanesi