USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yap

CHP'li belediyelerin tepki çeken akraba atamalarına bir yenisi eklendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez eşini daire başkanı, kardeşini satın alma müdürü yaptı.

CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yap
11-05-2024 00:17
Google News

Haber7

Cumhuriyet ÖZETİ| Halk Partisi'nde seçimin hemen ardından başlayan 'akraba ataması' furyası devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in duruma tepki göstermesine rağmen CHP'li belediye başkanları geri adım atmıyor. 

EŞİNİ DAİRE BAŞKANI, KARDEŞİNİ MÜDÜR YAPTI

Bursa Büyükşehir ve Kırşehir Belediyeleri'ndeki torpilli atamaların ardından bir haber de Eskişehir'den geldi.

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce'nin Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez'in eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptığı belirlendi. Bükülmez'in eşi Sıla Bükülmez, ESKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanı kardeşi Aytekin Bükülmez ise ESKİ'de satın alma müdürü olarak atandı.

GERİ ADIM ATAN YOK!

Özgür Özel'in 'akraba atamaları'na ve atamaları yapan belediye başkanlarına karşı yaptığı bu hamle bazı belediye başkanları tarafından uygulanıp tepki çeken atamalar geri alınırken, bazı belediye başkanları ise Özel'e 'rest' çekercesine geri adım atmadı. CHP'li başkanlar torpilli atamalarında ısrar etmeye devam etti. 

Akraba kontenjanından atanan ve görevlerine devam eden diğer isimler şu şekilde sıralanıyor;

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun belediye başkan yardımcıları olarak atadığı kayınbiraderi Hamza Çam ile bacanağı Mustafa Orman'ı göreve devam ediyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın atadığı CHP'li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Karanfil'in kızı Nurgüven Kurt göreve devam ediyor.

Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un kızı Tutku Kurt Bayyurt, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı olarak göreve devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Başkan vekili Hüseyin Coşkun'un eşi Filiz Coşkun, Kültür İşleri Müdürü olarak görevine devam ediyor.

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal'ın emlak şirketinde ortaklık yaptığı avukat Merve Fidem Barut, Menteşe Belediye Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
X'te Artık Kimin Ne Beğendiğini Göremeyeceğiz
X'te Artık Kimin Ne Beğendiğini Göremeyeceğiz

Bir X yöneticisi, yakında profillerdeki beğeni kısmının herkeste gizli olacağını açıkladı. Bu özellik, normalde sadece ücretli abonelere sunuluyordu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu