USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'yi Büyük Okyanus'a Taşısaydık Neler Yaşardık? - Webtekno

Depremleri, selleri, yoğun siyasi iklimi, teröristleri, komşu ülkelerle yaşanan tatsızlıkları derken bu coğrafya bizi fena yordu. Peki; ülkeyi de alıp, topluca taa Pasifik'in ortasına, herkesten uzaklara gidebilseydik acaba neleri deneyimlerdik?

Türkiye'yi Büyük Okyanus'a Taşısaydık Neler Yaşardık? - Webtekno
14-10-2023 20:52
Google News

Asıl ÖZETİ| çılgın proje bu, asrın projesi... Hangi partinin vaadi olursa iktidara onun geleceği kesin. Tanıdık Arap prensleri, şeyhleri varsa bol bol yatırım da yaparlar. Gerekirse birkaç güzel yerden arsa da veririz, değerlenir nasılsa oralar.

"Coğrafi konumumuz iyi" klişesini bilirsiniz, tam zıttı olan "Coğrafya kaderdir" düşüncesi de ayrı bir klişedir bu topraklarda. O zaman değiştirelim bakalım şu meşhur coğrafyayı, acaba hangi klişenin haklılık payı daha yüksek?

Eğer en başından beri hep orada olsaydık, ada ülkesi olduğumuz için boy ortalamamız bir hayli düşük olurdu.

Arka plan, Midjourney tarafından yapıldı. .via-text { background-color: rgb(0,0,0); /* Fallback color */ background-color: rgba(0,0,0, 0.4); /* Black w/opacity/see-through */ color: white; font-weight: 300; font-size: 0.75em; position: absolute; bottom: 0%; right: 0; z-index: 2; padding: 5px !important; text-align: left; }

Avustralya, Yeni Zelanda gibi ada ülkelerindeki yerli halkın kısa olması da bununla alakalı. Nedeni evrim; ama bu, başka bir içeriğimizin konusu.

Ayrıca, rekabet olmayan bir coğrafyada teknoloji hızlı gelişmez. Bu yüzden en fazla Aztekler, Mayalar kadar gelişebilirdik. Sömürgeci ülkeler buralara kadar ulaştığı için onlar tarafından kolayca yok edilirdik muhtemelen, özellikle de İspanyollar tarafından.

Ama biz bu ihtimali es geçelim ve hemen şimdi tası tarağı toplayıp taşınmaya karar verdiğimizi varsayalım. İşte böyle bir ihtimalde yaşayacaklarımız işi daha eğlenceli kılıyor.

Aslında önce şuraya sıkışalım dedik ama tam sığamadık.

türkiye harita

Yalnızlık iyidir, uzaklara kaçalım biz...

büyük okyanus türkiye

Bütün kıtaların sığabileceği büyüklükte bir yerden bahsediyoruz sonuçta.

büyük okyanus ne kadar büyük

Peki, nasıl gideceğiz? Avengers: Age of Ultron'da Sokovia şehri nasıl havalandıysa aynı yöntemi biz de deneyebiliriz.