USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Türkiye'nin ilk kısa menzilli balistik füzesi Tayfun'un logosu ortaya çıktı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in TAYFUN füzesinin görüntülerinin yer aldığı videoda TAYFUN füzesinin logosuna yer verildi.

Türkiye'nin ilk kısa menzilli balistik füzesi Tayfun'un logosu ortaya çıktı
23-05-2023 11:14
Google News

Türkiye’nin ÖZETİ| yerli balistik füzesi Tayfun'un 2. kez test atışı gerçekleştirildi!

GALERİNİN DEVAMI <p>Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi Tayfun'un <a href=yeni test atışı Rize'de gerçekleştirildi.

Rize-Artvin Havalimanı ve çevresinde test atışı öncesinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

"><p>Tayfun Kısa Menzilli Balistik Füze sisteminin test atışı, saat 06.44'te bölgeden gerçekleştirildi. Atış sorunsuz tamamlandı.</p><p>Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii <a href=Başkanı İsmail Demir, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Tayfun füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik. Başta ROKETSAN olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

"><p><strong>İLK TEST ATIŞI GEÇEN SENE YAPILMIŞTI</strong></p><p> </p><p>Roketsan ve Savunma Sanayii Başkanlığı, Roketsan tarafından geliştirilen Tayfun için <strong>18 Ekim 2022 tarihinde Rize-Artvin Havalimanı'nda ilk kez test atışı yapılmıştı.</strong></p><p>Geçen 7 ayın ardından 12 <a href=Mayıs günü yine bir test atışı görüntüleri resmi olarak Roketsan tarafından paylaşılan Tayfun'un bugün Rize-Artvin Havalimanı’ndan yeniden test atışı gerçekleştirildi.

"><p>Saat 06.44’te yeniden test atışı yapılan Tayfun'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı’nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Tayfun Füzesi’nin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlandı. Füzenin <a href=kaç kilometre mesafeye gönderildiği ile ilgili bilgi verilmedi.

"><p>Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler <strong>‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre <a href=arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor.

"><p> Tayfun Füzesi’nin kısa süre içerisinde envantere alınması bekleniyor. Tayfun ile <a href=Türk Silahlı Kuvvetleri, önemli bir caydırıcılık kapasitesine ulaşmış olacak.

"><p><strong>İSMAİL DEMİR GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN PAYLAŞTI</strong></p><p> </p><p>Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un 2’nci kez test atışı gerçekleştirdiği görüntüleri paylaştı.</p><p>Demir, TAYFUN füzesinin görüntülerini paylaştığı gönderide;<br /><br />"><p>Genellikle 300 kilometreye kadar olan balistik füzeler ‘Taktik Balistik Füze (TBM)’; 300-1000 kilometre arasında menzile sahip balistik füzeler ise ‘Kısa Menzilli Balistik Füze (SRBM)’ olarak tanımlanıyor.</p><p>Tayfun Füzesi’nin kısa süre içerisinde envantere alınması bekleniyor. Tayfun ile Türk Silahlı Kuvvetleri, önemli bir caydırıcılık kapasitesine ulaşmış olacak.</p><p><strong>İLK TAYFUN TESTİ YUNAN'IN UYKUSUNU KAÇIRMIŞTI!</strong></p><p> </p><p>Türkiye'nin savunma sanayisine eklediği, Roketsan tarafından geliştirilen balistik Tayfun füzesi ilk test atışını başarıyla geçti. Rize-Artvin Havalimanı'ndan Sinop açıklarına fırlatılan Tayfun, 300 kilometre sınırını aşan ilk Türk füzesi oldu.</p><p> </p><p>Tayfun füzesi komşu ülke Yunanistan'da da geniş yankı uyandırdı. Yeni balistik füze Tayfun'un Yunanistan'daki ilk hedefini yazan <a href=Yunan medyası, 'Türkiye 1000 kilometre menzilli balistik füze elde ediyor' başlıklı haberinde ise 'maalesef' kelimesini kullandı.

"><p><strong>YUNAN MEDYASI:

Bir haber kanalına katılan Yunan Askeri Analist Paliouras, Tayfun roketini değerlendirdi. Paliouras, haber sunucusunun "Türklerin balistik füze yapabilecek böyle bir teknolojisi var mı?" sorusuyla karşılaştı.

"><p>Paliouras <strong>çok ilerledi. 1990'larda başkalarının roketlerini kopyalamaya başladılar ve şimdi bu tür sistemleri üretebilecek kapasitedeler." diye konuştu.

"><p><strong>YUNAN MEDYASI TAYFUN FÜZESİNİ ŞU BAŞLIKLARLA BASINA TAŞIDI</strong></p><p> </p><p><strong>'Türk tehditlerinin arkasındaki korku: </strong>Ankara çaresizce panzehir arıyor' <a href=gibi provokatif bir başlık atan newpost.gr, havadaki Yunanistan üstünlüğünün Türkiye'nin bir numaralı kabusu olduğunu iddia etti. İnternet sitesine göre, Yunan F-16'larının Viper modeline yükseltilmesi ve Fransız Rafale jetlerinin satın alınmasıyla denge değişti.

"><p><strong>Yunan Eleftheros Typos gazetesi ise, 'Türkiye 1000 kilometre menzilli balistik füze elde ediyor'</strong> başlıklı haberinde yerli üretim Tayfun'un 500 kilometreden fazla mesafedeki hedefi paramparça ettiğini, şimdi İyon adaları dahil bütün Yunanistan'ı vurma kapasitesine sahip olduğunu yazdı.</p>

Türkiye'nin şu ana kadarki en uzun menzilli füzesi Tayfun'un yeni test atışı Rize'de gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türkiye’nin yerli balistik füzesi Tayfun’un 2’nci kez test atışı gerçekleştirdiği görüntüleri paylaştı. 

TAYFUN'UN LOGOSU BELLİ OLDU

Demir, TAYFUN füzesinin görüntülerini paylaştığı gönderide;

"TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik. Başta Roketsan olmak üzere, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Paylaşılan videonun ilk saniyelerinde tayfun logosuna yer verildi. Logoda füze fırlatışını anımsatan sarmal bir şerit yer alırken, bu şeridin devamında ise kartal bakışına yer verildi.

TAYFUN füzemizin yeni test atışını başarılı şekilde gerçekleştirdik.

Başta @roketsan olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. pic.twitter.com/n5GYavmCwH

— Ismail Demir (@IsmailDemirSSB) May 23, 2023

Tayfun Kısa Menzilli Balistik Füze sisteminin test atışı, saat 06.44'te bölgeden gerçekleştirildi. Atış sorunsuz tamamlandı.

Tayfun'un test atışı esnasında Rize-Artvin Havalimanı’nın içerisinde ve etrafında yoğun güvenlik önlemi alınırken, Tayfun füzesinin test atışının Rize ayağı başarı ile tamamlandı. Füzenin kaç kilometre mesafeye gönderildiği ile ilgili bilgi verilmedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Galaxy Watch 7, bu özelliği ile hastanelerde kullanılabilir!
Galaxy Watch 7, bu özelliği ile hastanelerde kullanılabilir!

Gelen son bilgilere göre, Samsung Galaxy Watch 7 kan şekeri takibi özelliği ile birlikte gelebilir. İşte detaylar...

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu