USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Xiaomi'de yüzler gülüyor! SU7 sipariş sayısı açıklandı

Xiaomi CEO'su, ilk elektrikli otomobili Xiaomi SU7 için sipariş sayısını açıkladı. Bununla birlikte önemli bilgiler de paylaştı.

Xiaomi'de yüzler gülüyor! SU7 sipariş sayısı açıklandı
26-04-2024 13:53
Google News

Akıllı ÖZETİ| telefon ve tablet markası olarak bilinen Xiaomi, geçtiğimiz haftalarda ilk elektrikli otomobili SU7‘yi piyasaya sürerek resmen otomotiv pazarına giriş yaptı. Şirket, ilk modeliyle dikkat çekmeyi başardı. Hatta bu, bazı üreticilerin fiyat listelerini yenilemelerine yol açtı. Bugün ise Xiaomi CEO'su Lei Jun, sipariş sayısı da dahil olmak üzere Xiaomi SU7 ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar…

Xiaomi SU7 sipariş sayısı 70 bini aştı

Xiaomi, elektrikli araç modeli SU7‘yi şu anda Çin'de 28 şehirde bulunan 59 mağazasında satıyor. Üç versiyonu olan aracın başlangıç fiyatı 29 bin 870 dolar olup, en üst modeli ise 41 bin 500 dolar. Bu fiyatlar, piyasadaki rakiplerine kıyasla oldukça rekabetçi görünüyor. Bu rekabetçi fiyat politikası, satış rakamlarına da yansıyor.

Xiaomi SU7 sipariş sayısı 70 bini aştı

Xiaomi CEO'su Lei Jun, Çin'in başkenti Pekin‘de düzenlenen bir otomobil fuarında önemli açıklamalarda bulundu. Xiaomi SU7 modeli için 75 binden fazla sipariş alındığını duyuran Jun, haziran ayında 10 binden fazla aracı teslim etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Xiaomi SU7 listeleri kırdı geçti! CEO bile şaştı kaldı

Xiaomi SU7 listeleri kırdı geçti! CEO bile şaştı kaldı

Xiaomi CEO'su Lei Jun, SU7 satış rakamlarının başlangıçta tahmin ettiğinin üç ila beş katı arasında olduğunu belirtti.

Bununla birlikte şirketin Xiaomi SU7‘yi önümüzdeki üç yıl boyunca sadece Çin'de satacağı ifade edildi. Bu, elektrikli otomobilin 2027 yılından önce küresel olarak piyasaya sürülmeyebileceği anlamına geliyor. Tabii planlarda değişiklik de olabilir.

Yeni üretim tesisi tanıtıldı

Xiaomi, SU7 için yeni üretim tesisini de duyurdu. 718 bin kilometrekare yer kaplayan bu tesiste tam otomasyona sahip 700'den fazla robotun çalıştığı belirtildi. Bununla birlikte şirket, her 76 saniyede (1 dakika 16 saniye) bir SU7 üretildiği bilgisini de paylaştı.