USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Spotify CEO'su Apple'a ateş püskürdü!

Spotify şirketinin CEO'su Daniel Elk, Apple'ın getirdiği yeni düzenlemelere sert tepki gösterdi. İşte detaylar.

Spotify CEO'su Apple'a ateş püskürdü!
07-02-2024 19:13
Google News

Apple ÖZETİ| ile yaşadığı sorunlarla daha önce de sık sık gündeme gelen Spotify, bu kez de şirketin yeni Avrupa Birliği uyum düzenlemelerine tepkili. Spotify CEO'su Daniel Elk, Apple'ın yaptıklarının tamamen saçmalık ve kabul edilemez olduğunu söylerken, diğer yandan yapılan düzenlemelerin Spotify markasına katkı sağlama potansiyelinin de olduğunu belirtti.

Spotify yalnız değil!

Bu yeni düzenlemelere tek tepki gösteren firmanın Spotify olmadığını söyleyebiliriz. Epic Games, Mozilla ve Microsoft gibi şirketler de Apple'a getirdikleri ağır eleştirilerle gündeme gelmişti. Elk, Apple'ın bir çeşit algı oyunu yaptığını ve Avrupa Birliği yasalarının etrafından dolaşmaya çalıştığını öne sürerken, kendilerinden talep edilen büyük komisyon oranlarının zorbaca olduğunu söyledi.

spotify-ceo-1

Daniel Elk ayrıca Apple'ın sosyal medyadaki iletişim taktiklerini de eleştirerek, şirketin tüm olanları çarpıttığını ve işlerin göründüğü gibi olmadığını iddia etti. Ancak tüm bu şikayetlerine rağmen, Elk önlerine çıkarılacak her soruna çözüm bulacaklarını ve Spotify'ın müzik yayıncılığında zirvede kalmaya devam edeceğini belirtti.



Spotify, güncel abone sayısını ve kaç para kazandığını açıkladı!

Spotify, güncel abone sayısını ve kaç para kazandığını açıkladı!

Spotify, dördüncü çeyrek için mali durum raporunu paylaştı. Böylelikle platformun kullanıcı sayısı belli oldu. İşte Spotify abone sayısı...

Eğer Spotify'ın son açıklanan abone sayısı ve gelirine göz atarsak, Elk'in pek de haksız olmadığını söyleyebiliriz. Dünyada her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan uygulama, Türkiye'de de oldukça popüler durumda. Yeni Apple düzenlemesinin şirketi gerçekten nasıl etkileyeceğini ise ileriki zamanda göreceğiz.