USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Sokak Hayvanları Toplatılırsa Fare İstilası Olur mu? - Webtekno

Fransa, New York gibi şehirler uzun zamandır; son zamanlarda ise İstanbul'a bağlı Esenyurt ilçesi, haşere ve fare popülasyonu sorunlarıyla boğuşuyor. Aslında bu sorunların sebebi çok belli, sokaklardan kedi ve köpekleri toplamak.

Sokak Hayvanları Toplatılırsa Fare İstilası Olur mu? - Webtekno
14-10-2023 19:57
Google News

Özellikle ÖZETİ| de Amerika ve Fransa uzun zamandır fare ve haşere popülasyonu derdinden muzdarip. Aslında dışarıdan bakıldığında "rüyalar ülkesi" olarak görülen bu yerler, nasıl oluyor da bu problemi kendi içlerinde bir türlü halledemiyorlar?

Bu sorunun cevaplarından biri, pek tabii kedi ve köpek gibi sokak hayvanlarının toplatılması. Hemen "Ne alaka?" demeyin; gelin, anlatalım.

Öncelikle konuya Fransa'nın ve Amerika'nın kanayan yarası fare sorunuyla başlayalım.

Fransa Paris fare istilası

Fareler genellikle insan yemeği artıklarına çok gelmesiyle bilinirler. Özellikle Paris, New York gibi şehirlerde insanlar yedikleri şeyleri o kadar çok yere atıyor ki bu da hâliyle farelerin, yerleşim yerlerine gelmesine sebep oluyor.

Tabii tek sebebi yemek artıkları da değil, sokaklara bırakılan çöpler genelde farelerin beslenme saatine denk geldiği için farelerin sayısında önemli ölçüde artış gözleniyor.