USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Selçuk Bayraktar'dan Baykar'ı hedef alan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Cahilce!

Ekonomi - Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, katıldığı canlı yayın programında açıklamalarda bulunuyor.

Selçuk Bayraktar'dan Baykar'ı hedef alan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Cahilce!
27-04-2023 22:08
Google News

Baykar ÖZETİ| Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, TRT Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Selçuk Bayraktar'dan BayKar'ı hedef alan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Cahilce!

Selçuk Bayraktar'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

TEKNOFEST artık damga vuran bir etkinlik oldu. 2022 yılında Azerbaycan'da da yaptık. İlk yılından itibaren büyük ses getirdi. Türkiye'nin adeta teknoloji geliştirme serüveninde milletimiz buna sahip çıktı. Teknoloji geliştirme tutkusu anlamında büyük ilgi görüyoruz. Gençlerimiz başta olmak üzere 81 ilden, 96 ülkeden bir katılım var. Dünyada da bunun örneklerine baktığınızda benzer dokunuşlar var. Çok genç yaşta insanları etkileyen bir bilim merkezine ziyaret gibi çocuğun dokunuşuyla yol haritası değişiyor.

"BU YIL 1 MİLYONDAN FAZLA ÖĞRENCİ BAŞVURDU, NÜFUSA ORANLA İNANILMAZ BİR SAYI BU"

"Bu yıl 1 milyondan fazla öğrenci başvurdu, 300 binden fazla takım kuruldu. 41 farklı alanda yarışmalar yapılıyor. Bu rakamlar bile ne kadar büyük bir dönüşümün yaşandığını gösteriyor. Mersin gibi bir ilden 60 bin takımın başvurduğunu gördük. Nüfusa oranla inanılmaz bir sayı bu. Çok büyük bir dip dalga ile ilerliyor. Bu işin merkezinde takım oyunu var. Biz de İHA ve SİHA alanlarında nasıl damga vurduysak, her alanda böyle büyük işlere imza atan gençlerin çıkmasını istiyoruz. Bizim hedefimiz bunu Türkiye'de başarabilecek bir kültürel altyapıyı sağlamak. Bizim ortaokul ve lise seviyesine yönelik yarışmalarımız da var. Erken yaşta gençlerimizin tutkusunu ortaya çıkarmak istiyoruz. İnsanlık yararına teknoloji yarışmalarımız var. Basit imkanlarla yapılabilen yarışmalar da yapıyoruz. Çok ileri düzey yarışmalar da var. Doçent ve yüksek lisans seviyelerinde katılımlar da sağlanıyor."

"Bayraktar TB2 şu anda dünyada ABD'li en yakın rakibinden 5 kat daha fazla biliniyor. Hem boyutu hem de maliyetiyle onu meşhur kılıyor. AKINCI, Bayraktar TB2 kadar meşhur olmadı mesela. Çok uzun süre keşif görevi yapabiliyor Bayraktar. Yeterince mühimmat taşıyarak her türlü hedefi ateş altına alabiliyor. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarında kullanılabiliyor. Karabağ'da kahramanlaştı, Ukrayna'da kullanıldı."

"KANADA AMBARGO KOYDU, SONRASINDA İHA, SİHA'YA İHTİYACI OLDU"

"Kanada'nın ambargosuna Türkiye'de sevinenler oldu. Bunun üzerinden malzeme çıkaranlar oldu. Kanada'nın bu kararı uygulaması bizim için bir şeyi değiştirmeyecek demiştik o dönemde. Kameranın yerlisi bizde var onunla devam ettik. Kanada'nın yarın öbür gün İHA, SİHA'ya ihtiyacı oldu. Bir sene sonra halkı para topladı. Siz doğru olduğunuz sürece başkalarının ne dedi çok önemli değil. Bizim İHA'ları neden yaptığımız belli. Ülkemi tam bağımsız olsun diye bu teknolojiyi geliştirdik."

KILIÇDAROĞLU'NUN 'TÜRYİKE İÇİN BÜYÜK RİSK' SÖZLERİNE BAYRAKTAR'DAN CEVAP

"Ana muhalefet partisi bizi kast ederek ifade geldi. Ben her yönüyle bu ifadeyi talihsiz buluyorum. Bizim verdiğimiz mücadeleyi, hayatımızı, vakfettiğimiz mücadeleyi anlamadığını, tanımadığını görüyoruz. Bu bir tarafı. Diğer tarafı şayet iyi niyetli olduğunu değerlendirecek olursak bu ifadenin konuyla ne kadar ilgisiz, bilgisiz ve amiyane tabirle ne kadar cahilce bir yaklaşım olduğunu görüyoruz. Dünyada şu an hayatta yaşadığımız en büyük değişim rüzgarı yüksek teknolojiden geliyor. Teknoloji devlerinin hikayesine baktığınızda ufak girişimler ve özel olduğunu görüyorsunuz. En büyük değişim ve yenilikler yerleşiklere de baktığınız da hep özelleri görüyorsunuz. Ferdi müteşebbislerden geldiğini görüyorsunuz. Burayı ne kadar dinamik ve özgür tutarsanız o kadar ilerleme olduğunu görürsünüz. Bu savunma sanayii  de ve uzay çalışmalarında da böyle. NASA en büyük çalışmaları yaptı ama uzayı bizlere yaklaştıran yine özel müteşebbisler oldu."

Selçuk Bayraktar'dan BayKar'ı hedef alan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Cahilce!

"TERÖR ÖRGÜTÜNDEN BEKLERKEN SİYASETTEN GELDİ"

"Terör örgütlerinden beklerken siyasetten geldi. Ülkeler marşlar yazarken, yeni doğan çocuklara Bayraktar ismi verilirken bu kadar kritik olan çalışmaya böylesine bir muhalefet görüyor olmak bizleri açıkçası çok şaşırtıyor. İftiralar sürekli şekil değiştirerek geliyor. Kimi zaman rekabet yoksunu deniliyor. Baykar bütün gelirlerinin yüzde 75'ini ihracattan elde etmiş. Dünyada kaç tane böyle savunma şirketi var. Son yıllara baktığınızda bu oran 99,3 olmuş. Siz kimlerle rekabet ediyorsunuz? Amerika, Rusya, Çin ile. Birileri tutup da rekabetten bahsediyor. Biz Türkiye'ye hiç İHA'larımızı vermeyecek olsak gelirlerimiz çok daha yüksek olur. 1.2 milyar ihracat yapmış geçtiğimiz sene Baykar. İhracat şampiyonu olmuş. Kimlerle yarışmış dünya devleriyle yarışmış. Bayraktar TB2 ve AKINCI."

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et