USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altın yatırımcısına Fed uyarısı: Sembolikte olsa indirim bekleniyor

Ekonomi - Ortadoğu’daki gerilimin hafiflemesi ve Fed’in faiz indirimini ötelemesi altın fiyatlarının düşürdü. Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ, “Altın erken fiyatlandı. Fed’ten sembolikte olsa indirim bekleniyor” dedi.

Altın yatırımcısına Fed uyarısı: Sembolikte olsa indirim bekleniyor
26-04-2024 16:47
Google News

Haber7

Hem ÖZETİ| yurt dışı piyasalar hem de yurt içi piyasalar geçen haftayı oldukça hareketli geçirdi. Altının ons fiyatı, İsrail ile İran arasındaki gerilimde mevcut durum ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin etkisiyle rekor seviyesinden geriledi.

Haftanın son gününe toparlanarak başlayan gram altın güne 2 bin 449 TL'den başladı. Bir önceki kapanışı 3 bin 983 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 3 bin 995 liradan alıcı buldu.

Borsa İstanbul ise günün ilk yarısında 9.907,38 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ piyasalardaki hareketliği Haber7’ye değerlendirdi.

BORSA HAFTAYI NASIL KAPATIR?

Borsa yatırımcısını yakından ilgilendiren gelişmeleri Gedik Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Eda Karadağ yorumladı. Yatırımcıları kar satışlarına karşı uyarılarda bulunan Karadağ, “Kısa vadede çok güçlü bir satış beklentisi içerisinde değiliz. 9400 bandının devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Yatırımcılara yeni rekorlar sonrası oluşabilecek kar satışına karşı dikkat uyarısında bulunan Eda Karadağ, piyasada BIST’e yönelik talebin olduğunu dile getirdi.