USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Queen Grubu Hakkında İlginç Bilgiler

Rock müziği kendine has tarzlarıyla yorumlayan Queen grubu, bir dönemin en popüler müzik grubu olmasının yanı sıra dünya müzik tarihine de damga vurmayı başarmıştır. Solisti Freddie Mercury öldükten sonra uzun bir sessizlik dönemine giren Queen grubu hayranlarının bile bazılar

Queen Grubu Hakkında İlginç Bilgiler
30-12-2022 13:15
Google News

Müzikseverler, ÖZETİ| İngiliz rock müzik grubu Queen ile ilk kez 1970 yılında tanıştılar. Freddie Mercury, Brian May, Roger Taylor ve John Deacon isimlerinden oluşan Queen grubu ilk albümünü 1973 yılında yayınlandı. Bir sonraki yıl çıkardıkları albümle en çok dinlenenler listesine girmeyi başaran Queen grubunun en büyük başarısı ise şüphesiz hepimizin bildiği Bohemian Rhapsody ile oldu.

Bohemian Rhapsody ile zirveyi gören Queen grubu o günden sonra hangi şarkıyı yapsa hit oldu. 1991 yılında çıkardıkları albüm sonrası grubun solisti Freddie Mercury hayatını kaybetti ve grup sessizliğe gömüldü. Grup bugün Brian May ve Roger Taylor ile devam ediyor olsa bile hayranları o eski günleri çok özlüyor. Gelin Queen grubu hakkında bazılarını hayranlarının bile ilk kez duyacağı ilginç bilgilere yakından bakalım.

Queen grubu hakkında ilginç bilgiler:

Brian May aslında bir bilim insanı.Az kalsın Under Pressure gibi bir şarkı olmayacaktı.John Deacon’dan önce grubun farklı bir basçısı vardı.Queen grubu logosu aslında üyelerin burçlarını sembolize ediyor.Freddie Mercury, İngiltere kraliçesinden sonra pullara basılan ilk isim oldu.Queen grubu ilk videolarını evde çekmek zorunda kaldı.Freddie Mercury, olur olmadık zamanlarda gelen ilhamlarla şarkılarını yazdı.Queen grubu uzun yıllar en çok dinlenenler listesinde kaldı.Freddie Mercury, hayranlarını yasa boğan bir şekilde genç yaşta hayatını kaybetti.

Brian May aslında bir bilim insanı:

queen, brian may

Queen grubunun gitaristi ve back vokali olan Brian May, gruba katılıp da aktif müzik yapmaya başlamadan önce astrofizik alanında eğitim alıyordu. Queen grubuna katılmadan kısa bir süre önce Imperial College London'daki astrofizik doktorasını tamamlamıştır. Brian May hakkında ilginç bir detay daha var. Onun ustalıkla çaldığı gitarı, babası tarafından bizzat 200 yıllık bir ahşap kullanılarak elle yapılmıştır.

Az kalsın Under Pressure gibi bir şarkı olmayacaktı: