USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Paris'ten Atina'ya destek: Sizin tarafınızda olacağımıza şüpheniz olmasın

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Yunanistan'ın egemenliğinin tehdit altında olması durumunda Atina hükümetinin yanında yer alacaklarını bildirdi.

Paris'ten Atina'ya destek: Sizin tarafınızda olacağımıza şüpheniz olmasın
30-07-2022 20:34
Google News

Yunanistan ÖZETİ| Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Fransa'nın başkenti Paris'i ziyaret ederek, mevkidaşı Catherine Colonna ile görüşmelerde bulundu.

İki bakan, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Catherine Colonna, Nikos Dendias ile yaptığı görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın egemenliğine yönelik tehditler karşısında yanında yer alacaklarını söyledi.

Colonna, Yunanistan'ın, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi'nde Türkiye ile yaşadığı gerilimlere ilişkin, "Gelişmeleri yakından izleyeceğiz ve sizin (Dendias'a hitaben) tarafınızda olacağımızdan gerçekten emin olabilirsiniz" dedi.

Colonna, ülkesinin Doğu Akdeniz'e büyük bir ilgi gösterdiğini ifade ederek, bölgeyi bir "gerilim bölgesi" olarak nitelendirdi.

'FRANSIZ SİLAHLARI YUNANİSTAN'IN CAYDIRICILIĞINI GÜÇLENDİRİYOR'

Nikos Dendias ise, Fransa ile savunma alanında gerçekleştirilen iş birliğine atıfta bulundu.

Dendias, "Yunanistan, Fransa ile bir savunma ortağıdır. Yakın zamanda modern "Belharra" fırkateynlerini almaya karar verdik. Fransız Rafale savaş uçakları zaten almıştık. Fransız silahları sayesinde Yunanistan'ın caydırıcı gücü her türlü dış tehdide karşı güçlendiriliyor" dedi.

Dendias ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilere de değinerek, "Fransa, Yunanistan'ın en önemli ekonomik ve yatırım ortaklarından biridir" diye konuştu.

www.idrak34.com
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Spor Yaparken Zamanın Yavaşladığı Doğrulandı
Spor Yaparken Zamanın Yavaşladığı Doğrulandı

Yeni bir çalışma, spor yaparken zaman algımızın gerçekten de yavaşladığını ortaya koydu. Üstelik rekabet ortamında bile zamanın yavaş geçtiğini hissettiğimiz görüldü.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu