USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Ortadan Kaybolan Ünlü Türk Markaları Nereye Gitti? - Webtekno

Bir dönem adından sıkça söz ettiren popüler markalar, gün geldiğinde hayatlarımızdan sessiz sedasız çıkabiliyor. Hayatlarımıza bir şekilde izi dokunan ancak çeşitli sebeplerden dolayı ortadan kaybolan ünlü Türk markalarını sizler için derledik.

Ortadan Kaybolan Ünlü Türk Markaları Nereye Gitti? - Webtekno
14-11-2023 18:18
Google News

Bir ÖZETİ| zamanlar eğlenmeye gittiğimiz, alışveriş yaptığımız, önünden geçtiğimiz veya reklam filmlerini izlediğimiz pek çok markayı artık göremiyoruz. Deyim yerindeyse tozla duman olan bu markalar; mali sıkıntılar, yönetimsel çatışmalar, kurun yükselmesi ve siyasi belirsizlik gibi sebeplerden dolayı iflas bayrağını çekebiliyor.

Bugün, zamanında oldukça popüler olmalarına ve toplumun büyük bir kesimi tarafından rağbet görmelerine rağmen işler ters gittiğinde bir "Hoşça kal..." bile demeden ortadan kaybolan ünlü Türk markalarını inceleyeceğiz.

'Zehirli ayakkabı' ile gündeme gelen Arow

Arow ayakkabı markasına ne oldu?

"Tek benzeri öteki teki" gibi iddialı bir sloganla piyasaya giren Arow, Türkiye'nin dev ayakakabı markalarından birisiydi. 2014 yılında Arow marka ayakkabıların zehirli olduğu haberi ise markanın piyasadan silinmesine sebep oldu.

Direkt olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre, 15 model ayakkabıdan numune alındığı bu modellerden 12 tanesinin ilgili tebliğlerdeki kimyasal kısıtlara uygun olmadığı belirtildi. Aradan bir yıl geçtikten sonra da Arow’un iflasına karar verildi.

Kaynak: Hürriyet

Şapkasıyla meşhur Türk Petrol 

Türk Petrol'e ne oldu?

İş modeli olarak ürün ithal edip iç pazarda dağıtmak üzerine kurulu olan Türk Petrol, 1972 yılında istasyon sayısını beş yüzün üzerine çıkardı. Fakat bir yıl sonra gerçekleşen petrol krizi özellikle Türkiye’yi ve dolayısıyla Türk Petrol’ü de etkiledi.

2005'te Türk Petrol'ün Hollanda merkezli Shell’in istasyonlarına dönüştürülmeye başlandı. 2015 yılında ise Demirören Holding, Total'in Türkiye'deki tüm operasyonlarını satın aldı. Bu satın almadan sonra Türk Petrol, Demirören Grubu’nun akaryakıt sektöründe dördüncü markası oldu. Diğerleri ise Milangaz, Total ve M Oil... 

Hülya Ayşar'lı reklamı pek meşhur olan Türk Petrol’ün hikâyesi burada bitmiyor.