USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Okuma Alışkanlığı Kazanmak İsteyenlere Kitap Önerileri - Webtekno

Kitap okumak maalesef ki çoğu kişi tarafından ertelenen alışkanlıklardan biri hâline geldi. Bu alışkanlığını tekrar kazanmak isteyenler için, okuması son derece keyifli olan birbirinden kaliteli kitapları bir araya getirdik.

Okuma Alışkanlığı Kazanmak İsteyenlere Kitap Önerileri - Webtekno
26-11-2023 15:47
Google News

Artık ÖZETİ| tüketim çılgınlığının arşa çıktığı bir çağdayız. Hâl böyle olunca herhangi bir konuya odaklanmak bile güçleşti. 30 saniyelik videoları izlemek bile artık zorken kitap okumak daha da zor bir hâle geldi ne yazık ki. Dikkatimizin kolayca dağıldığı şu günlerde kitap okuma alışkanlığını tekrar kazanmaya çalışmak biraz zor olsa da imkânsız değil.

Bazı kitaplar var ki akıcı ve sürükleyici üsluplarıyla bizleri adeta kendi dünyasına çekiyor. Anlatım dili bakımından son derecede güçlü olan bu kitaplar, okuma alışkanlığını tekrar kazanmak isteyenler için biçilmiş bir kaftan. Sıkılmadan okuyabileceğiniz harika kitap önerilerine birlikte göz atalım.

Beş Sevim Apartmanı

Beş Sevim Apartmanı

Mine Söğüt tarafından kaleme alınan Beş Sevim Aparmanı, tek solukta bitirilecek kitaplardan biri. Söğüt'ün ilk romanı olan kitap, Beş Sevim Apartmanı'nda yaşayan ve bu apartmanın tuhaf ismine başkaldırmamış, onu değiştirmeyi akıllarının ucundan bile geçirmemiş insanlara odaklanıyor. 

2003 yılında yayımlanan Beş Sevim Apartmanı, sizleri fantastik olaylarla dolu ama bir o kadar da olağan bir dünyada ağırlayıp büyülemeye davet ediyor. Gayet akıcı ve sürükleyici bir dili olan bu kitap, okuma alışkanlığınızı tekrar kazanmanız açısından iyi bir tercih olacaktır.

Beş Sevim Apartmanı'nı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Ben, Robot

Ben, Robot

Ben, Robot, Isaac Asimov'un en ünlü 9 robot öyküsünden oluşan bir kitap. Teknolojiye ve robotlara bambaşka bir gözle bakmanızı sağlayacak olan bu bilim kurgu kitabı, Asimov'un bu kült eseri, robotların gelişimini ve bu süreçte yaşanan aksiliklere çözüm bulma serüvenini konu ediniyor. Eser aynı zamanda Asimov'un meşhur ''üç robot yasası''na da ev sahipliği yapıyor.

Ben, Robot'u okumaya başladığınızda bu kitanın 1950 yılında yazıldığına inanamayacaksınız.

Ben, Robot'u incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Cehenneme Övgü

Cehenneme Övgü

Cehenneme Övgü, içselleştirdiğimiz küçük 'totaliter dünyalar'ımızı afişe eden hatta 'yüzümüze vuran' bir kitap. Gündüz Vassaf tarafından kaleme alınan kitap, değindiği konular bakımından farkındalık yaratıyor ve gayet güzel tespitler içeriyor.

Yazarın kendisiyle hesaplaştığı ve herkesi de bu hesaplaşmaya çağıran Cehenneme Övgü, oldukça etkileyici bir kitap.

Cehenneme Övgü'yü incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Normal İnsanlar

Normal İnsanlar

Bir Sally Rooney kitabı olan Normal People, İrlanda'nın küçük bir şehrinde yaşayan Connell ile Marianne'ın hikâyesini anlatıyor. Roman, aynı liseye giden iki gencin üniversiteye kadar uzanan hem romantik ve hem de toksik ilişkisine odaklanıyor. 

Yine aynı isimde olan ve başrollerinde Paul Mescal ile Daisy Edgar-Jones'un yer aldığı Normal İnsanlar'ın dizisi de mevcut. Diziyi henüz izlediyseniz ilk önce bu aşk hikâyesinin kitabını okuyun deriz.

Normal İnsanlar'ı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yeraltından Notlar

Yeraltından Notlar

Hem Rus edebiyatının hem de dünya edebiyatının efsane yazarlarından biri olan Dostoyevski tarafından kaleme alınan Yeraltından Notlar, kendisini gerçek dünyadan tamamen soyutlayan ve iç çatışmalarıyla boğuşan bir karakteri merkeze alıyor.  

Bir dünya klasiği olan Yeraltından Notlar, biraz kasvetli gelse de okuma alışkanlığınızı tekrar kazanmanız açısından iyi bir tercih olabilir.

Yeraltından Notlar'ı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yabancı

Yabancı

Albert Camus'nun en çok okunan ve ses getiren kitabı olanYabancı, Meursault karakterinin hem kendi benliğine hem de insanlığa yabancılaşmasını konu alıyor.

Oldukça karamsar olan ama aynı zamanda okuyanlara bambaşka bir pencere açan Yabancı, dert edindiği konular özelinde çağının çok üstünde bir kitap.

Yabancı'yı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Yüzyıllık Yalnızlık

Yüzyıllık Yalnızlık

Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtı niteliğinde olan Yüzyıllık Yalnızlık, Buendia ailesinin bir büyü neticesinde 100 yıl süren bir lanetle yaşamak zorunda kalmasını konu alıyor.

Kalabalıklar içinde yalnız olmanın nasıl bir his olduğunu anlatan Yüzyıllık Yalnızlık, okuması son derece keyifli olan kitaplardan biri.

Yüzyıllık Yalnızlık'ı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Bir Dinozorun Anıları

Bir Dinozorun Anıları

Edebiyatımızın duayen isimlerinden Mina Urgan, hem kendi yaşantısını hem de çevreresinde yaşananları açık yürekli ve yalın bir dille anlatıyor ve bunu yaparken geniş bir zaman dilinde yaşananları da görmemizi sağlıyor.

Mina Urgan'ın anılarını bir araya getirdiği Bir Dinozorun Anıları, anlatım dilinin akıcı olması sayesinde elinizden düşmeyen bir kitap olacak. 

Bir Dinozorun Anıları'nı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Görmek

Görmek

Nobel Edebiyat Ödüllü yazar Jose Saramago'nun Körlük kitabıyla başlayan macerası Görmek ile devam ediyor. Kitap, ismi olmayan bir ülkenin isimsiz bir kentinde yaşayan insanlarının hikâyesine odaklanıyor.

Görmek ile okuma zevkinizin doruğa çıkacağından eminiz!

Görmek'i incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

İmkânsızın Şarkısı

İmkansızın Şarkısı

Haruki Murakami, Japon edebiyatı denildiğinde akla gelen ilk yazarlardan biri. Kendisinin İmkânsızın Şarkısı romanı ise 1968-1970 yılları arasında geçen üçlü bir aşk hikâyesinin yanında genç olmak, ölüm, özlem, aile gibi pek çok başlığı konu ediiniyor.

Murakami'nin birçok kitabı gibi İmkânsızın Şarkısı'nın dili de oldukça yalın ve akıcı. İmkânsızın Şarkısı, sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitap olacak.

İmkansızın Şarkısı'nı incelemek ve satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

#affiliate #işbirliği


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı
Titanik'teki En Zengin Adamın Saati Müzayedede Rekor Kırdı

Titanik'in en zengin yolcusu olarak bilinen John Jacob Astor IV'e ait altın bir cep saati, 1,5 milyon dolara satılarak bugüne kadar satılmış en pahalı Titanik antikası oldu.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu