USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Monako Prensesi Stephanie’nin Hayatı - Webtekno

Dünyada hala göstermelik de olsa monarşi ile yönetilen ülkelerden bir tanesi de Monako’dur. Monako Kraliyet Ailesinin adı ise annesinin ölümüne neden olmakla suçlanan ve yıllar boyunca magazin gündeminden hiç düşmeyen Prenses Stephanie’dir. Gelin Prenses Stephanie’nin filmlere k

Monako Prensesi Stephanie’nin Hayatı - Webtekno
22-06-2023 16:32
Google News

Küçük ÖZETİ| bir Avrupa ülkesi olan Monako, resmi adıyla Monako Prensliği; dünyada göstermelik de olsa monarşi ile yönetilen ülkelerden bir tanesi. Bunun anlamı, tıpkı İngiltere Kraliyet Ailesi gibi bir Monako Kraliyet Ailesi var. Yahu bize ne Monako Kraliyet Ailesi’nden diyorsanız ailenin asi kızı Prenses Stephanie ismini ve onun uzun yıllar boyunca magazin basınına yansımış hareketli hayatını duymadınız demektir.

Aslında Prenses Stephanie Monako Kraliyet Ailesi üyesi olmasa bu kadar gündemde olacak biri değildi. Ortalama bir güzelliği, ortalama bir sesi vardır ama bir prenses albüm yaparsa ve çalkantılı bir aşk hayatı olursa ister istemez magazin gündemine düşer. Prenses Stephanie ismi ile dünyanın tanıştığı ilk olay aslında epey tatsızdır çünkü bu olay bir kazadır ve prenses bu kazada annesinin ölümüne neden olmuştur. 

Prenses Stephanie kimdir? Monako Kraliyet Ailesi’nin vahşi çocuğu:

Stephanie Marie Elisabeth, 1 Şubat 1965 tarihinde Monte Carlo’da dünyaya geldi. Babası Monako Prensi III. Rainier, annesi ise dönemin Hollywood yıldızlarından Grace Kelly’dir. Ailenin en küçüğü olan Prenses Stephanie, annesi tarafından vahşi çocuk olarak anılırdı. Çünkü kendisi bildiğimiz prenseslerden çok daha deli dolu bir çocuktu.

Dames de Saint - Maur, Dupanloup gibi okullarda eğitim alan Prenses Stephanie, 1982 yılında akademik yeterliliğini Cours Charles de Foucauld'dan aldı. Öğretim hayatı boyunca dans, piyano, jimnastik ve binicilik eğitimleri alarak bu alanlarda uzmanlaştı. Fakat bunların hiçbiri, o elim güne kadar onun dünya basınında yer bulmasına neden olmadı.

Bugün bile sır perdesi aralanamayan gizemli araba kazası:

Prenses Stephanie

1982 yılının 13 Eylül günü 17 yaşındaki Prenses Stephanie ile annesi Grace Kelly, Fransa’nın Rocagel şehrinde bulunan çiftliklerinden eve dönüyorlardı. Bu sırada yaşanan korkunç kaza sonrası hastaneye kaldırılan Grace Kelly ertesi gün hayatını kaybetti. Prenses Stephanie ise omuriliğinde ufak bir kırıkla kazayı atlatmıştı.

Kazanın resmi raporuna göre Grace Kelly, araç seyir halindeyken felç geçirmiş ve kaza yapmıştı. Fakat herkes direksiyon başında olan kişinin Prenses Stephanie olduğunu düşünüyordu. Sayısız gazeteci ona bu soruyu sordu ama uzun yıllar sessiz kaldı. Son olarak 2002 yılında verdiği bir röportajda ‘Annem yanımda öldü, bunun ne kadar büyük bir travma olduğunu kimse bilemez.’ dedi. Bugün bile kaza sırasında arabayı kimin kullandığı bilinmiyor.

Prenses Stephanie moda dünyasına hızlı bir giriş yapıyor:

Prenses Stephanie

1983 yılına geldiğimizde Prenses Stephanie, ünlü modacı Christian Dior’un moda okulunda çıraklığa başladı. Tabii yalnızca tasarımcı değil, bir model olarak da moda dünyasına girdi. 1984 ve 1990 yılında İspanyol Hola dergisinde, 1985 yılında Alman Vogue ve Vanity Fair dergilerinde modellik yaptı ve kariyerinin zirvesinde Fransız Vogue dergisinin kapağında yer aldı. 

Moda dünyasındaki yükselişi sırasında kendine ait bir mayo markası çıkarmayı ihmal etmeyen Prenses Stephanie, kendisinin de podyumda olduğu büyük bir defile ile dünya gündemine oturdu. 1989 yılında Stephanie isimli bir parfüm markası ile bu dünyanın insanı olduğunu tekrar kanıtlamış oldu. 

Michael Jackson ile yaptığı düet efsaneler arasına girdi: