USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Metallica Müzik Grubu Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno

Dünya rock müzik tarihine damgasını vurmuş en büyük gruplardan bir tanesi olan Metallica, 1980’lerde kurulmuş ve bugün gerçek bir müzik efsanesi haline gelmiştir. Tarihi boyunca müzik dünyasının pek çok ilkine de imza atan Metallica hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız i

Metallica Müzik Grubu Hakkında İlginç Bilgiler - Webtekno
25-09-2023 12:32
Google News

İnsanlık, ÖZETİ| kendini bildi bileli müzik yapıyor. Uzun yıllar müzik denilince herkesin aklına benzer şeyler geliyordu, ta ki 20. yüzyılın ikinci yarısına kadar. Birkaç on yıllık dönemde müzikte yaşanan değişim, tüm tarih boyunca değişiminden kat be kat fazladır. Bu dönemde sayısız yeni müzik türü ve sayısız müzik grubu ortaya çıktı. İşte bunlardan bir tanesi de bugün bir efsane olarak andığımız Metallica grubudur.

Metallica, kelimenin tam anlamıyla rock müzik tarihine damgasını vurdu. Heavy metal türünde yaptıkları müziğin hızına ayak uydurması zor agresif yapısı, o dönem gençlerin aklını aldı. Yalnızca o dönem değil, bugün bile Metallica demek kulağınızdan gelen ritimler ile başka bir dünyaya geçmek demektir. Gelin Metallica’nın kuruluşundan günümüze kadar başlarına gelen ilginç olaylara yakından bakalım.

Metallica hakkında bilgiler:

Metallica efsanesi bir gazete ilanı ile başladı.Grubun ilk albümünün adı sansüre uğradı.Master of Puppets ile Metallica patlamasını yaşadı.Cliff Burton'ın ölümü sonrası grup dağılma kararı almıştı.Açtıkları bir dava yüzünden grubun albümleri sokakta yakıldı.Jason Newsted’i kovan James Hetfield oldu.Metallica doymadı Grammy Ödülü almaya.Dünyanın her yerinde konser vermiş tek müzik grubudur.Dünyanın en çok albüm satan isimlerinden bir tanesi.

Metallica efsanesi bir gazete ilanı ile başladı:

metallica

O zaman genç bir müzisyen olan Lars Ulrich, bir müzik grubu kurmak istedi ve 1981 yılının sonlarında The Recycler isimli gazeteye şu ilanı verdi: "Davulcu; Tygers of Pan Tang, Diamond Head ve Iron Maiden çalan birilerini arıyor". İlana ilk cevap veren James Hetfield oldu. Daha sonra gruba Dave Mustaine ve Ron McGovney dahil oldu ama Mustaine ayrılınca yerini Kirk Hammett, McGovney ayrılınca ise yerini Cliff Burton aldı. 

Grubun adını koyan kişi de Lars Ulrich’tir. o Dönem arkadaşı Ron Quintana bir dergi çıkarma planları yapıyordu. Aklında iki isim vardı; Metal Mania ve Metallica. Ulrich ona Metal Mania adının harika olduğunu söyledi çünkü Metallica adının kendi grubu için efsane olduğunu düşünmüştü. James Hetfield da grubun logosunu hazırladı ve resmen Metallica kurulmuş oldu. 

Grubun ilk albümünün adı sansüre uğradı: