USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Limonlu tatlı severlere: Limonlu tiramisu tarifi, nasıl yapılır?

Limonlu tiramisu, limon şerbeti ile ıslatılan kedi dili bisküvileri üzerine krema sürülerek yapılan basit ama lezzetli bir tatlı tarifidir.

Limonlu tatlı severlere: Limonlu tiramisu tarifi, nasıl yapılır?
06-12-2023 18:28
Google News

Tiramisu ÖZETİ| dünya genelinde en popüler olan tatlılardan bir tanesidir. Klasik tiramisu tarifinden farklı olarak limonlu tiramisu da oldukça beğenilen bir tariftir. Keskin tadı ve kremsi kıvamıyla limonlu tatlı severler için mükemmel bir tatlıdır.

Limonlu tiramisu tarifini yapmak için öncelikle benmari usulü kreması hazırlanır. Bunun için kaynayan suyun üzerine ısıya dayanıklı bir cam kâse koyulur ve yumurta sarısı ile şeker koyu kıvam alana kadar çırpılır. Hazırlanan krema soğuması için kenara alınır.

Limonlu tatlı severlere: Limonlu tiramisu tarifi, nasıl yapılır?

Soğuyan kremanın içerisine peynir eklenir ve pürüzsüz kıvam alana kadar çırpılır. Limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı eklenip tekrar çırpılır. Ayrı bir kabın içerisinde krema sertleşene kadar çırpılır ve azar azar krema karışımının içerisine eklenerek söndürmeden karıştırılır.

Patatesli pırasa çorbası tarifi, nasıl yapılır?Patatesli pırasa çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Kedi dili bisküvileri ıslatmak için limon suyu ve su ile bir karışım hazırlanır. Oluşan bu karışımın içerisine kedi dili bisküvileri batırılır ve tiramisu için alt taban hazırlanır. Hazırlanan tabanın üzerine krema karışımını yarısı sürülür. Üzerine tekrar ıslatılmış kedi dili bisküvileri sıralanır. Kalan krema karışımı ile kedi dili bisküvilerinin üstü kapatılır ve buzdolabında soğumaya bırakılır.

Sarımsaklı düğüm çöreği tarifi, nasıl yapılır?Sarımsaklı düğüm çöreği tarifi, nasıl yapılır?

Lezzetiyle damaklarınızı şenlendirecek, limonlu tatlı severleri mutlu edecek limonlu tiramisu tarifi…

LİMONLU TİRAMİSU TARİFİ

Limonlu tatlı severlere: Limonlu tiramisu tarifi, nasıl yapılır?

Limonlu Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler;

Kreması için;

3-4 yemek kaşığı taze limon suyu,4 adet yumurta sarısı,125 gram toz şeker,300 ml krema (soğuk),400 gram Mascarpone peyniri ya da krem peynir2 adet limonun kabuğu rendesi,1 çay kaşığı vanilya

Bisküvileri için;

Kedi dili bisküvi,2 yemek kaşığı taze limon suyu,240 ml su

Kedi dili bisküvi tarifi, nasıl yapılır? Daha lezzetli tatlı tarifleri için tam ölçülü kedi dili bisküvisi tarifi…Kedi dili bisküvi tarifi, nasıl yapılır? Daha lezzetli tatlı tarifleri için tam ölçülü kedi dili bisküvisi tarifi…

Limonlu Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?

Adım 1

Limonlu tiramisu tarifini yapmaya öncelikle kremasını hazırlamaktan başlıyoruz. Bunun için bir tencereye su koyun ve kaynamaya bırakın. Benmari usulü pişirme yöntemi için ısıya dayanıklı cam bir kâseyi kaynayan suyun üzerine koyun.

Kâsenin içerisine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyin. Şeker eriyip koyu muhallebi kıvamı alana kadar çırpın. Koyulaşan kremayı ocaktan alın ve soğuması için bir kenara kaldırın.

Tatlı krizlerini anında kesecek: Viral çikolatalı muz kabuğu tarifi, nasıl yapılır?Tatlı krizlerini anında kesecek: Viral çikolatalı muz kabuğu tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Soğuyan kremanın içerisine Mascarpone peyniri ya da krem peyniri ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Limon kabuğu rendesini, limon suyunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.

Limonlu tatlı severlere: Limonlu tiramisu tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Başka bir kabın içerisinde kremayı sertleşene kadar yüksek devirde çırpın. Çırpılmış kremanın önce 1/3’nü krema karışımına ekleyin ve spatula ile söndürmeden nazikçe karıştırın. Sonra kalanı da ekleyip tekrar karıştırın.

Adım 4

Kremayı hazırladıktan sonra kenara alın ve limon şurubunu hazırlamak için sığ bir kabın içerisinde limon suyu ve suyu karıştırın. Kenara alın.

Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?Kuru üzümlü havuç salatası tarifi, nasıl yapılır?

Adım 5

Kedi dili bisküvilerini hazırladığınız limon şurubu içerisine 1-2 saniye batırın. Islattığınız kedi dili bisküvilerini orta boy bir kabın dibine dizin. Bu şekilde bir taban hazırlayın. Tabanı oluşturduğunuz kedi dili bisküvilerinin üzerine kremanın yarısını yayın. Onun üzerine bir kat daha ıslatılmış kedi dili bisküvi dizin ve kalan kremayı üzerine yayın.

Adım 6

Hazırladığınız limonlu tiramisuyu en az 6 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın. Servis etmeden önce üzerine limon kabuğu rendeleyip süsleyin.

Afiyet olsun!


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Friends dizisiyle eğitilen yapay zeka yeni bir özellik kazandı!
Friends dizisiyle eğitilen yapay zeka yeni bir özellik kazandı!

Friends ve The Bing Bang Theory dizileriyle eğitilen yapay zeka, dizideki iğneleyici bölümleri yüzde 75 oranında doğru tespit etmeyi başardı.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu