USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?

Bir sosyal medya kullanıcı, yastıklarını yıkarken limon suyu kullandığını ve lekeleri daha iyi çıkardığını söyleyen bir video yayınladı ve viral hale geldi. Peki, limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi? Gelin hep birlikte öğrenelim.

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?
19-05-2024 13:13
Google News

Limon ÖZETİ| suyu ile yastık yıkama hilesi, bir sosyal medya kullanıcısının video paylaşım platformuna attığı ve milyonlarca kişiye ulaşarak viral gelen bir temizlik videosudur. Bu videoda su, limon suyu ve karbonat dolu bir küvette yastıkları yıkayarak üzerlerinde çıkmayan lekeleri çıkarabileceğiniz ve bakterilerinden arındırabileceğiniz söyleniyor.

Sosyal medya üzerinde a’dan z’ye her konu hakkında hayatınızı kolaylaştırabilecek basit tüyolar bulabilirsiniz. Ancak bu tüyolar arasında işe yarayan kadar hiçbir işe yaramayan hatta yarardan çok zarar veren bilgilerde bulunduğu için her gördüğünüz temizlik hilesini iyice araştırmadan denemek büyük bir hatadır.

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?

Gelin hep birlikte viral olan limon suyu ile yastık yıkama hilesinin gerçek olup olmadığına bir bakalım.

Kırlentler nasıl temizlenir?Kırlentler nasıl temizlenir?

Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…Faydadan çok zarar veren temizlik efsaneleri…

LİMON SUYU İLE YASTIK YIKAMA HİLESİ GERÇEK Mİ?

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?

Kaliteli bir uykunun en temel bileşenlerinden bir tanesi de temiz ve toksinlerden uzaklaştırılmış uyku eşyalarıdır. Özellikle yastıklar, kaliteli bir uyku çekmenin en önemli parçasıdır. Yastıklarınızı yılda en az iki kez yıkayarak temizleyebilir, bakteri ve toksinlerden arındırarak kaliteli uyku çekebilirsiniz.

Limon suyu ile yastık yıkama hilesi, belki kısa vadede size istediğiniz temizleme etkisini verse de uzun vade de tehlikeli bir temizlik tüyosudur. Limonun içeriğindeki sitrik asit, kumaşın yapısını bozarak çekme yapmasına ya da deforme olarak zarar görmesine sebep olur.

Limon suyu ile yastık yıkama hilesinin bir diğer olumsuz tarafı da narenciye sularının kumaş ağartma özelliği bulunmasından kaynaklanabilir. Beyaz yastıklarda bu sorun her ne kadar gözle görülmese de koyu renkli kumaşlarda sorun yaratabilir.

PEKİ, YASTIKLAR NASIL YIKANMALI?

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?

Limon suyu ile yastık yıkama hilesinin gerçeği yansıtmadığını ve hatta yarardan çok zarar verdiğini öğrendik. Peki, yastıklar nasıl yıkanmalı? En etkili yastık yıkama tüyosu nedir merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Yastıkları yıkamak istediğinizde onları öncelikle bir elektrik süpürgesi yardımıyla çektirin. Ardından genişçe bir küvet ya da leğenin içerisinde ılık su, bir çorba kaşığı çamaşır deterjanı koyup karıştırın. Yastıklarınızı en az 3 kere tek tek bu suyun içerisine tamamen batırın ve küveti boşaltın ve temiz su doldurun. Yastıkları tekrar suyun içerisine batırarak tamamen köpükten arındırmaya çalışın.

Yastıklarınızı köpükten arındırdıktan sonra küveti boşaltın ve boş küvetin içerisinde yastıklarınızı mümkün olan en sert şekilde ezerek tüm suyu bırakmasını sağlayın. Yastığınızı pamuklu havlu ile sararak geri kalan suyunu alın ve güneş alan bir alan tamamen kurumasını sağlayın.

Yastıklar nasıl yıkanmalı? Viral limon suyu ile yastık yıkama hilesi gerçek mi?

Viral olan limon suyu ile yastık yıkama hilesi yerine ya da yastıklarınızı elde yıkamak yerine onları çamaşır makinesinde de gönül rahatlığıyla yıkayabilirsiniz. Bunun için öncelikle yastıklarınızın üzerindeki bakım etiketini okumanız gerekir. Eğer çamaşır makineye girmeye uygunsa aşağıdaki adımları izleyin.

Yastıklarınızı çamaşır makinesine atın. Her zaman kullandığınız çamaşır deterjanının yanı sıra ayrım bardak çamaşır suyu ve yarım bardak boraks ekleyerek normal döngüde çalıştırın.Çamaşır makinesi yıkama döngüsünü tamamladığında çıkarın ve yastıklarınızı kurumaya bırakın.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Nvidia, yeni nesil yapay zeka çip platformunu bu tarihte tanıtacak!
Nvidia, yeni nesil yapay zeka çip platformunu bu tarihte tanıtacak!

Nvidia (NVDA.O), İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang Pazar günü yaptığı açıklamada şirketin yeni nesil yapay zeka (AI) çip platformunun Rubin olarak adlandırıldığını ve 2026 yılında piyasaya sürüleceğini söyledi.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu