USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Karın Ağrısı Neden Olur? - Webtekno

Karın ağrısı, hepimizin zaman zaman yaşadığı yaygın bir rahatsızlıktır. Günlük hayatımızda sıkça karşılaştığımız bu durum, bazen geçici ve hafifken, bazen de daha ciddi sorunların habercisi olabilir. Peki, sıkça karşılaştığımız karın ağrısı nedenleri nelerdir?

Karın Ağrısı Neden Olur? - Webtekno
22-01-2024 10:28
Google News

“Karın ÖZETİ| ağrısı neden olur?” sorusuna, gıda intoleranslarından sindirim sistemi rahatsızlıklarına, hatta stresten enfeksiyonlara kadar çeşitli nedenler gösterilebilir. Bu içerikte, karın ağrısı belirtisi, karın ağrısına ne iyi gelir gibi birçok soruyu ele alacağız.

Kimi zaman günümüzü mahveden karın ağrısı için ne zaman tıbbi yardım almanız gerektiğini de öğreneceğiniz başlığımız ile bilinçli adımlar atabilir ve sağlığınızı koruyabilirsiniz. “Karın ağrısı nasıl geçer?” diye de merak ediyorsanız tüm detaylara geçelim.

Hiç beklemediğimiz anda bizi zora sokan karın ağrısı neden olur?

karın ağrısı nedir

Kaburgalarımızın altından pelvis bölgesine kadar herhangi bir yerde hissedilen ağrı, karın ağrısı olarak tanımlanır. Mide ağrısı olarak da bilinen bu ağrı, bazen kısa süreli olabileceği gibi bazen de ciddi bir sağlık sorununun işareti olabilir.

“Karın ağrısı neden olur?” sorusuna verilecek pek çok farklı cevap vardır. Çünkü karın; mide, karaciğer, pankreas, ince ve kalın bağırsak ile üreme organları dahil olmak üzere birçok organı barındırır. Ayrıca aort gibi büyük damarlar da burada yer alır. Bu yüzden de karın ağrısı nedenleri birden fazla olabilir.

Resmî kaynaklara göre karın ağrısı sebepleri arasında yer alan durumlardan bazıları:

Gaz veya hazımsızlıkKabızlık veya ishalHuzursuz bağırsak sendromuÂdet sancısıStres ve anksiyeteZonaGıda zehirlenmesi ve alerjisiMide iltihabıÜlserlerLaktoz intoleransıMide fıtığıInflamatuar bağırsak hastalığıBağırsak tıkanıklığıDivertikülit hastalığıİdrar yolu enfeksiyonuSafra kesesi taşı ve safra kesesi sorunlarıBöbrek taşıDalak enfeksiyonuCrohn hastalığıKaraciğer problemleriMide veya kolon kanseriRahim veya yumurtalık kanseriYumurtalık kistleriKalp yetmezliğiApandisitPankreatitPelvik inflamatuar hastalıkTorasik aort anevrizmasıAkciğer iltihaplanmasıHepatitDış gebelikBazı ilaçlar

Belirtilerinizi kontrol edin. Şiddetine göre karın ağrısı tanımlanabilir.