USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Jako Papağanlarının Zeki Olduğunu Kanıtlayan Özellikleri

Bir hayvan sahiplenmek büyük bir sorumluluk ancak psikolojimize ne kadar iyi geldiği de çok açık. Jako papağanları da sahip olduğu özellikler ile bu konuda oldukça iddialı.

Jako Papağanlarının Zeki Olduğunu Kanıtlayan Özellikleri
15-03-2024 03:37
Google News

Derdinizi ÖZETİ| anlatabildiğiniz, sizi dinleyen hatta cevap veren bir evcil hayvanınız olduğunu düşünün… Evet bu biraz hayal ancak taklit yetenekleri epey gelişmiş olan Jako Papağanları bu hayalin bir kısmını gerçeğe dönüştürebiliyor. 

Söylediklerimizi tekrar edebilen ve biraz eğitim ile size yanıt verebilen Jako Papağanları yaptığı bazı hareketler ile ne kadar zeki olduğunu da bize kanıtlıyor. Biz de bu zeki hayvanların kaç yıl yaşadığından tutun da bakımına ve özelliklerine kadar tüm bilgileri bu içerikte derledik. 

Jako papağanlarının özellikleri:

Jako papağanlarının birçok değişik türü bulunuyorNeredeyse bir insan ömrü kadar ömürleri varJako papağanları sizin yüzünüzü ve sesinizi ayırt edebiliyorBin kelimeye kadar çıkan kelime dağarcığına sahiplerJako papağanları tam bir meyve düşkünüHer şeyleriyle ilgilenilmesi gerekiyor:Nüfusları maalesef günden güne azalmakta

Konuşkan ve cana yakın olarak bilinen Jako papağanlarının birçok değişik türü bulunuyor

jako papağanı

Jako papağanlarının mükemmel bir taklit yeteneğinin bulunduğuna değinmiştik. Bu taklit yetenekleri sayesinde ev kuşu olarak dikkat çeken Jako papağanlarının birbirinden farklı özellikleri olan üç adet türü bulunuyor. Hepsinin ortak noktası ise gerçekten zeki kuşlar olmaları.

Timneh Jako papağanları diğer türlere nazaran daha çabuk konuşabiliyor. Yabancılara karşı da diğer türlere göre daha arkadaş canlısı yaklaşıyor. Boyut olarak diğer türlere göre birazcık kısa olsa da daha koyu renkleriyle öne çıkıyor. Koyu kestane rengi kuyruğu ile daha açık gaga rengi diğer türlerin özellikleriyle karşılaştırıldığında Timneh jakosunun kolaylıkla ayırt edilebildiği kesin!

Kongo Jako papağanı diğerlerine göre daha uzun ve büyük görünümlü. Neredeyse bir metrenin üçte biri boyunda. Tüyleri de diğerlerinden farklı olarak açık gri renginde. Parlak kırmızı renkteki kuyruğu ve siyah renkli gagasıyla daha fazla göze çarptığını söyleyebiliriz. Kongo Jako papağanına benzeyen yalnızca daha küçük görünümü olan bir diğer türümüz ise Ghana Jako papağanı

Neredeyse bir insan ömrü kadar ömürleri var: