USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

İstanbul planları bozdu! CHP-DEM Parti 'savaşı' ayyuka çıktı

28 Mayıs'ta ittifak yapan CHP ile DEM Parti, seçimin kaybedilmesinin ardından 31 Mart seçimleri hazırlık sürecinde karşı karşıya geldi. Afyon mitingiyle gün yüzüne çıkan krizin başlangıcı ise DEM'in İstanbul adayını açıklamasına dayanıyor.

İstanbul planları bozdu! CHP-DEM Parti 'savaşı' ayyuka çıktı
09-03-2024 13:12
Google News

  ÖZETİ|   Haber7-ÖZEL

28 Mayıs seçimlerinde altılı masaya açıktan destek vermek yerine 'dirsek teması' yöntemiyle destek veren DEM Parti, 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşırken CHP ile 'pay alma' pazarlığına girişti. Mersin ve Şanlıurfa gibi bazı kentlerde anlaşmalar sağlanırken, İstanbul'da ise iki partinin pazarlığı sonuçsuz kaldı.

CHP-DEM PARTİ 'SAVAŞI'

Ortaya çıkan tablo sonrası DEM Parti 31 Mart seçimlerinde, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'na destek 'vermeme' kararı aldı. DEM Parti bu kapsamda İstanbul'da Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin ismini aday olarak duyurdu. DEM Parti'nin İstanbul'da İmamoğlu'na karşı aday çıkarması iki parti arasında gerilime neden oldu. DEM Parti'nin aday çıkararak CHP'nin İstanbul'u kaybetme ihtimalinin doğması üzerine CHP-DEM Parti arasında adeta 'savaş' başladı. 

Son dakika: DEM Parti İstanbul adayını açıkladıSon dakika: DEM Parti İstanbul adayını açıkladı

KRİZ AFYON'DA ZİRVE YAPTI

Medyaya çok yansıtılmamaya çalışılan CHP-DEM Parti krizi Afyon mitinginde gözler önüne serildi. CHP'nin Afyonkarahisar mitinginde konuşan Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçimi kazanması halinde DEM Partililere belediyenin kapılarının kapatılacağını söyledi. Köksal, "Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak." sözleriyle iki parti arasındaki krizi üst seviyeye çıkardı.

CHP'nin Afyon adayı Köksal, 'DEM'e kapıyı kapattı! Özel ve DEM'den peş peşe açıklamaCHP'nin Afyon adayı Köksal, 'DEM'e kapıyı kapattı! Özel ve DEM'den peş peşe açıklama

ÖZEL KURTARMAYA ÇALIŞTI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise partisinin Belediye Başkan adayının kullandığı sözleri dil sürçmesi olarak nitelendirerek olayın üzerini kapatmaya çalıştı. Özel, "Afyon'da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada küçük sürçülisan oldu. 'Aman başkanım sen düzelt' dedi. Afyon Belediyesi'nin de Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşaklılara, tüm Afyonlulara açıktır" ifadeleriyle durumu kurtarmaya çalıştı. 

KÖKSAL YALANLADI

Özel'in Afyon Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal'ın sözlerini 'Sürçülisan' olarak düzeltmeye çalışması üzerine sözlerini bu kez de sosyal medya hesabından paylaştı.

DEM Parti ile ilgili ifadelerinin arkasında olduğunu belirten Köksal, Özgür Özel'i yalanlayarak "Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, AK Parti mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar; ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar; rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net…." paylaşımında bulundu.

DEM'İN İZMİR ADAYLARINDAN KÖKSAL'A: GÖREVDEN ALINMASI GEREKİRDİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti İzmir Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Türkan Aslan Ağaç ve Akın Birdal, CHP’nin Afyonkarahisar adayı Burcu Köksal'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Birdal, "CHP'nin Afyon adayı Burcu Köksal, dün ırkçı faşist söylemlerde bulundu. Söylemleri tüyler ürpertiyor. Belediye başkanlığına seçildiğinde 'DEM'i içeri sokmayacağım' diyor. Konuşmasında ırkçılık Kürt düşmanı nefret ve ayrımcılık var. Bu kadının görevden alınması gerekirdi. Türkiye'nin en çok barış kardeşliğe ihtiyacı olduğu bu dönemde böyle bir açıklaması neye yaradı sormak lazım." dedi.