USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İnsanlığımızı ve Vicdanımızı Sorgulatan Oyun Görevleri - Webtekno

Oyunlar bizi fantastik dünyalara götürürken imkânsızı da mümkün kılıyorlar. Ancak bazen bu sanal maceralar yüzünden gerçek dünyada bile karşılaşmayacağımız etik ikilemlerle yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

İnsanlığımızı ve Vicdanımızı Sorgulatan Oyun Görevleri - Webtekno
16-02-2024 21:32
Google News

Oyunların ÖZETİ| sadece bir eğlence aracı olmadığını aynı zamanda bizi insanlığımızla, değerlerimizle ve kararlarımızın sonuçlarıyla yüzleştiren güçlü birer unsur olduğunu tam da bu yüzleşme anlarında anlıyoruz. Bu oyunlar bazen bize “Doğru olan nedir?” sorusunun cevabını aratırken bazen de vicdanımızı sorgulamamıza sebep oluyorlar.

Doğru ile yanlış arasında net bir çizgi çekmekte zorlanacağınız bu oyun görevleri, size yaptığınız seçimleri iki kez düşündürtecek. Kurtarmak mı, öldürmek mi? Sevdiğiniz bir kişi mi, yoksa insanlık mı? Gelin, etik ikilemlere sahip oyun görevlerine bir bakalım.

İnsanlığınızı sorgulatacak görevleri olan oyunlar: The Last of UsL.A. NoireBioShockDetroit: Become HumanFallout 3Assassin's Creed OdysseyThe Elder Scrolls IV: OblivionFrostpunkTüm insanlık kurtulacak desek sevdiğiniz bir kişiyi feda edebilir miydiniz?: The Last of Us

The Last of Us

Dünyayı etkileyen kâbusu sona erdirebilecek bir tedavinin anahtarını taşıyan Ellie’yi öldürüp insanlığı kurtarmak mı, yoksa Ellie’yi öldürmeyip dünyayı kaderiyle başbaşa bırakmak mı? Bu seçimi yapmak sandığınız kadar kolay olmayacak. Her iki seçimin de doğuracağı sonuçlardan bahsetmiyoruz bile.

Cinayet davasının şüphelisini seçiyoruz: L.A. Noire

L.A. Noire

L.A. Noire’daki "The Golden Butterfly" adlı cinayet davasının şüphelileri birbirlerinden beter desek yeridir. Tabii asıl önemli olan sizin kimi suçlu bulacağınız. Bir tarafta karısını öldüren Hugo Moller var, diğer tarafta ise pedofili suçlusu Eli Rooney. Seçim sizin.

Genetik olarak değiştirilmiş “Little Sisters": BioShock