USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İkinci Dünya Savaşı'nda Yaşanmış İlginç Olaylar - Webtekno

Yakın tarihimizde silinmez bir kara leke olan İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan sayısız kan donduran olayın yanı sıra aynı zamanda şartlar gereği pek çok sıra dışı olay da yaşandı. Gelin bazılarını ilk kez duyacağınız İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanan ilgi

İkinci Dünya Savaşı'nda Yaşanmış İlginç Olaylar - Webtekno
07-10-2023 16:58
Google News

1939 ÖZETİ| yılında başlayan ve 1945 yılına kadar süren İkinci Dünya Savaşı, tarihin gördüğü en kanlı olayların yaşandığı dönem olmuştur. Tüm dünyanın birbirine girdiği ve insanlık denen kavramın yalnızca bir kelime olarak anıldığı bu süreçte yaşananlar elbette tarihte kara bir leke olarak yerini aldı. Fakat bu dönemde yaşanan bu kadar korkunç olayın yanı sıra aynı zamanda epey ilginç şeyler de yaşandı.

Tarih tekerrürden olduğu kadar tesadüften de ibarettir. İkinci Dünya Savaşı sırasında yaşanmış bazı olaylar da bu tür tesadüfler sonucu ortaya çıkmıştır. Bazıları bugüne yanlış aktarılmış, bazıları unutulmuş, bazıları ise hasıraltı edilmiştir. Gelin İkinci Dünya Savaşı’na biraz farklı bir pencereden bakalım ve o dönem yaşanmış olaylar hakkındaki bazı ilginç bilgileri görelim.

İkinci Dünya Savaşı gerçekleri: 

Naziler az kalsın oturdukları yerden savaşı kazanacaklardı.Son Japon askeri savaştan onlarca yıl sonra silah bıraktı.Polonya ordusunda rütbeli bir ayı asker vardı.Havacıların neredeyse yarısı savaşta değil, eğitim uçuşlarında öldü.Gandhi daha savaş çıkmadan Hitler’e barış için mektuplar göndermişti.M&M şekerler ABD ordusuna özel olarak üretilmişlerdi.Naziler yalnızca Yahudilere soykırım yapmadı.

Naziler az kalsın oturdukları yerden savaşı kazanacaklardı:

v3 top

Her ne kadar ruh hastası olsalar bile Nazilerin bu dönemde imza attıkları teknolojilere hayran kalmamak elde değil. Bunlardan bir tanesi de V-3 topuydu. 1942 yılında yapımına başlanan büyük kalibreli bu topun uzunluğu tam 130 metreydi. Maksimum atış menzili ise 165 kilometreden fazlaydı. Naziler bu topu Fransa'nın Pas-de-Calais bölgesindeki sığınaklarından İngilizleri vurmak için tasarlamışlardı. Neyse ki top tamamlanamadan bir bombardıman sırasında kullanılamaz hale geldi. Eğer kullanılsaydı bugün bambaşka bir dünyada yaşıyor olacaktık.

Son Japon askeri savaştan onlarca yıl sonra silah bıraktı:

Hiroo Onoda

Hiroo Onoda, 18 yaşında genç bir asker olarak Japon İmparatorluk Ordusu’na katıldı. İkinci Dünya Savaşı başladıktan sonra istihbarat eğitimi aldı ve 1944 yılında istihbarat subayı olarak Filipinlere bağlı Lubang Adası’na gönderildi. ABD askerleri 1945 yılında adaya gelince Onoda ve üç askeri dağa çıktı. Bu süreçte gerilla savaşı veren askerler 30’dan fazla Filipinli öldürdüler.

1945 yılında Japonya’nın teslim olduğunu bir broşürden öğrenseler bile inanmadılar. Onoda’nın askerlerinden biri teslim olurken diğer ikisi polisle girdiği çatışmada öldü. Aradan yıllar geçmişti ama Onoda uçakla tepesinden bırakılan bilgilendirme mesajlarına rağmen savaşın bittiğine inanmıyordu. En sonunda 1974 yılında eski komutanı onu Japon imparatorunun emriyle görevden almaya geldi. Hiroo Onoda, tam 29 yıl boyunca bir hiç uğruna Filipin dağlarında yaşamıştı.

Polonya ordusunda rütbeli bir ayı asker vardı:

Wojtek

Sovyetler Birliği’ne bağlı Polonya II. Kolordu askerleri, İran’ın Hamadan şehrinde tren istasyonunda annesi avcılar tarafından öldürülmüş bir yavru ayı buldular. Votka şişesinden sütle beslendikleri bu ayı onlarla pek çok farklı ülke gezdi. Erzakının ordu tarafından karşılanması için asker olarak kaydedildi. Kolordu İtalya’ya geldiği zaman mühimmat kutularının taşınmasına yardım etti ve katkıları sayesine onbaşı rütbesi verildi. Wojtek adını verdikleri bu ayı pek çok general ve devlet adamının ziyaretleri ile ülkede meşhur oldu. Savaştan sonra İskoçya'da bulunan Edinburgh Hayvanat Bahçesi'e bırakıldı ve hayatını burada huzur içinde tamamladı.

Havacıların neredeyse yarısı savaşta değil, eğitim uçuşlarında öldü: