USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Arm İşlemcili Surface Laptop ve Surface Pro Tanıtıldı

Microsoft, bugünkü etkinliğinde yeni yapay zekâ bilgisayarları Surface Laptop ve Surface Pro'yu tanıttı. İşte Arm tabanlı işlemcilerle gelen cihazların özellikleri.

Arm İşlemcili Surface Laptop ve Surface Pro Tanıtıldı
20-05-2024 21:08
Google News

Microsoft, ÖZETİ| yarınki geliştirici konferansı öncesinde bugün bir etkinlik gerçekleştirdi. Şirketin etkinlikteki ana odağı tabii ki yapay zekâ özellikleriydi. Ancak bunlara ek olarak donanım duyurusu da yapıldı. Şirket, Arm tabanlı yeni Surface bilgisayarını duyurdu.

Aslında şirketin birkaç ay önce Surface Pro 10 ve Surface Laptop 6’yı duyurduğunu görmüştük. Ancak o bilgisayarlar sadece işletmelere yönelikti. Bugün tanıtılan Surface Laptop ve Surface Pro isimli cihazlar ise tüm tüketicilere yönelik. Aradaki en büyük farkı ise işlemcileri.

Yeni Surface Laptop, Snapdragon X Elite işlemciyle geliyor

Diğer versiyonlardaki Intel işlemcilere kıyasla Surface Laptop’ta Arm tabanlı Snapdragon X Elite işlemciyi görüyoruz. Bu da şirketin Arm tabanlı Windows’a geçişinin bir hamlesi olarak nitelendirilebilir. Cihaz, bu işlemcisi sayesinde direkt olarak Apple’ın M serisi işlemcili MacBook bilgisayarlarına rakip olmayı amaçlıyor.

Yeni Surface Laptop, 4 renk seçeneğiyle sunulacak. Cihazın 600 nitlik 13,8 ev 15 inçlik iki versiyona sahip olduğunu da ekleyelim. Şirket, cihazın önceki nesilden %80 daha hızlı olduğunu ve 22 saate kadar video oynatma sunabildiğini söylüyor.

Apple’dan görmediğimiz dokunmatik ekran da yeni Surface Laptop da mevcut. 3 adet 4K monitör desteğini de ekleyelim. Bunun dışında cihazda 32 GB’a kadar çıkan RAM seçenekleri sunulacak. Çok yakın zamanda çıkış yapan 6 GHz versiyon Wi-Fi 7 de yeni bilgisayarda mevcut


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Masa Tenisi Raketleri Neden Kırmızı ve Siyah Renkte?
Masa Tenisi Raketleri Neden Kırmızı ve Siyah Renkte?

İki renkten oluşan masa tenisi raketlerinde farklı renklerin kullanılmasının, rakibe ipucu veren özel bir sebebi bulunuyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu