USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hidrojenle Çalışan Arabalar Varsa Suyla Çalışan Neden Yok? - Webtekno

Suyla çalışan otomobiller yıllardır tartışılan konuların başında gelir. Peki suyla çalışan bir araba yapmak gerçekten mümkün mü? Neticede sudaki hidrojenler, yakıt olarak kullanılmaya çok müsait!

Hidrojenle Çalışan Arabalar Varsa Suyla Çalışan Neden Yok? - Webtekno
10-09-2023 19:52
Google News

Otomotiv ÖZETİ| sektörü, son dönemlerde iyiden iyiye elektrik motorlu araçları benimsedi. Aslında fena da olmadı. Zira elektrik, kullanımı sırasında fosil yakıtlara kıyasla olağanüstü derecede temiz. Ayrıca eğer imkanınız varsa, elektrikli bir arabanın yakıt maliyetini sıfıra düşürmek bile mümkün. Bunun için yapmanız gereken, güneş panelleri ile enerji üretmek. Teknik olarak sistemin parasını çıkardıktan sonra, hiçbir maliyetiniz kalmamış olacaktır.

Peki elektrikten daha ucuz bir malzeme? Mesela su. Kimya ile arası biraz iyi olanlar bilir; suyu oluşturan hidrojen yanıcı, oksijen ise yakıcı bir maddedir. Bu durumda suyu yakıt olarak kullanmak çok daha mantıklı olmaz mıydı? Üstelik hidrojen yakıtlı arabalar çoktan üretilmiş durumdayken... 

Evet, aslında su ile çalışan arabalar üretilebilir!

Su ile çalışan araba yapılabilir mi?

Hatta denenmiş projeler de bulunmaktadır. Örneğin SEAT, bundan yıllar önce atık su ile çalışan otomobil üretti ve bu araçları aktif olarak da test etti. Peki sonra ne oldu? Proje, tarihe gömüldü.

Madem suyla hatta atık suyla bile çalışan arabalar yapıldı, peki neden vazgeçildi?