USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Görünce Kendine Hayran Bırakan İç Mimarlık Örnekleri - Webtekno

İç mimari, güzellik ve işlevselliği ustalıkla birleştirerek eşsiz iç mekan deneyimleri sunar. Biz de bu içeriğimizde dünya genelindeki ilham verici iç mimarlık örneklerini keşfedip, her birinin kendi özgün hikâyesini ve çarpıcı özelliklerini derledik.

Görünce Kendine Hayran Bırakan İç Mimarlık Örnekleri - Webtekno
30-01-2024 15:53
Google News

İç ÖZETİ| mimarlık geleneksel iç tasarımın odaklandığı mobilya, renk şemaları ve dekorasyonun ötesinde daha derinlemesine bir yaklaşımı ifade eder. Bazı örnekleri, estetik açıdan çekici olmanın yanı sıra işlevselliği ve tasarım düşüncesini ön plana çıkararak herkesi etkileyen yapılar.

Biz de bugün hem işlevselliği hem de tasarımıyla akıllara kazınan iç mimarlık örneklerini inceledik. Listemizde popüler yapıların yanı sıra çok duyulmayan örnekler de yer alıyor. 

"Ömrü hayatımda buraları görmek nasip olsun!" dedirtecek iç mimarlık örnekleri: 

Chichen Itza, MeksikaSant Francesc Kilisesi ve KonservatuarıEden ProjesiPantheonSidney Opera BinasıMarina Bay SandsMont Saint-MichelKolezyumHotel HotelAnıtkabir

Dünyanın yeni 7 harikasından biri​ seçilen Chichen Itza, Meksika:

Chichen Itza

2007 yılında dünyanın yeni 7 harikasından biri seçilen Chichen Itza, "Itza kuyusunun ağzında" anlamına geliyor. Şimdiye kadar inşa edilmiş en büyük Maya şehri olduğuna inanılan Chichen Itza'nın merkezi, Kukulcan Tapınağı olarak da bilinen El Castillo'dan oluşuyor. Birçok gezgin, Chichen Itza'daki yerlerin alışılmadık sesleriyle tanındığını iddia ediyor. Örnek olarak şunu hayal edelim: top sahasının bir ucundan bir kez alkışlarsanız, sahanın ortasında yankılanır ve dokuza yakın yankı yaratır. Aynı etkiyi burada da görebiliyorsnuz

Tarih ve tasarımın ustaca karışımı Sant Francesc Kilisesi ve Konservatuarı

Sant Francesc Kilisesi

Barselona'nın Santpedor kasabasındaki Sant Francesc Manastırı, Fransiskan rahipleri tarafından 18. yüzyılda inşa edildi ancak zamanla terk edilip bozuldu. 2003'te başlayan projede, yapı sadece bir restorasyondan geçmedi, aynı zamanda binanın geçmişine saygı göstermek ve estetik bir dokunuşla yeniden yorumlama amacını taşıdı. Proje, kilisenin tarihini çağdaş kullanıma uygun hâle getirme hedefini benimseyerek, tarihsel bozulma izlerini koruma ve ilgi çekici bir anlatı yaratma odaklı bir müdahale sundu. Yenileme, orijinal boyutları ve doğal ışık girişlerini korumayı da ihmal etmedi. Proje, tarihi dokuya modern bir dokunuş ekleyerek, kültürel tesisin canlılığını ve ilgisini artırdı. Ziyaretçiler için yeni girişler bina boyunca dairesel bir rota çizmeyi gerekli kılarak sıra dışı ve çeşitli perspektiflerle tanımlanan mimari bir geziye yol açıyor.

Sabun köpüklerinden ilham alan Eden Projesi, İngiltere:

Eden Projesi

İngiltere'de bulunan Eden Project, 30 futbol sahasını andıran devasa bir kraterdeki devasa seralar olan devasa yarıklı biyoküreleri (Biodomes) ile ünlüdür. 160 yılı aşkın zengin bir tarihe sahip kil ocağının içinde yer alan bu projenin anlatacak çok hikâyesi var. 1981 yılında çukur, BBC'nin ikonik TV dizisi Otostopçunun Galaksi Rehberi'nde Magrathea'nın gezegen yüzeyi olarak başrol oynadı. Daha büyük olan Biome dünyanın Akdeniz ortamını taklit eden en büyük kapalı yağmur ormanıdır. Tasarımıyla doğayı içeri taşıyan bu biyoküreler, farklı iklimleri ve bitki örtülerini taklit ederek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Işığın yarattığı bir büyü: Pantheon


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı
Apple'dan tarihi güncelleme! iOS 17.5 yayınlandı

iOS 17.5 kararlı sürümü nihayet çıkışını gerçekleştirdi. Apple tarafından paylaşılan güncelleme, App Store kilidini kırıyor.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu