USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Penis Başı Neden Mantar Şeklinde?

Bu içeriğe girdiyseniz veya Google’da “Penis neden mantar şeklindedir?” diye arama yapan kişilerden biriyseniz açıklamayı hak ediyorsunuz. Sorunun cevabını bazılarınız belki tahmin edecek ama asıl sebebin aklınızın ucundan bile geçmediğine eminiz.

Penis Başı Neden Mantar Şeklinde?
13-05-2024 23:33
Google News

Penis, ÖZETİ| kısa ya da uzun, kalın veya ince, sünnetli ya da sünnetsiz olsun geneli mantar şeklinde. Bu ilginç biyolojik özellik sadece bir tesadüf mü yoksa ardında yine evrimsel bir amaç mı yatıyor?

Doğanın ne kadar ince ve etkili bir mühendis olduğuna şahitlik etmeye hazır mısınız?

Penis başının mantar benzeri şekli, menileri kovalamada bir usta.

penis neden mantar şeklinde

2003’te Ürolog Dr. Anika Ackerman tarafından yapılan ve New Scientist’te yayımlanan araştırma sonucunda penis başının bu şeklinin sebebi olarak evrim ve erkek rekabeti gösterildi.

Araştırmaya göre cinsel birleşme sırasında kadın üreme kanalındaki diğer erkek spermleri sıyırılarak dışarıya çıkarılıyor. Böylece erkek, kendi spermlerini başarılı şekilde dölleme şansı yakalıyor.

Göçebe toplumlarda kadınların çok bebek sahibi olmak için birden fazla erkekle ilişkiye girdiği düşünüldüğünde de vajinada birden fazla erkek spermi bulunabiliyor. E bir erkeğin bebek sahibi olma ve rakiplerini geride bırakması için de penis başının bu şekli kullanılıyor.

Günümüz ilişkilerine bakınca belki çok ütopik gelebilir ama bunun deneyini de yapmışlar.