USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Google'ın Şifresiz Giriş Özelliği: Passkeys Nedir? - Webtekno

Google, bu yılın başında duyurduğu Passkeys isimli özelliği tüm kullanıcılara ulaştırmaya başladı. Bu yeni özellik, Google hesaplarına giriş yaparken şifre kullanımını ortadan kaldırıyor. Kullanıcı, şifre yerine biyometrik veri ya da PIN kullanacak.

Google'ın Şifresiz Giriş Özelliği: Passkeys Nedir? - Webtekno
10-10-2023 21:32
Google News

ABD ÖZETİ| merkezli teknoloji devi Google, bu yılın başlarında "Passkeys" olarak isimlendirdiği yeni bir özelliği duyurmuştu. Bu yeni özellik, kullanıcıların Google hesaplarına giriş yaparken, şifre girişlerine alternatif bir yol sunuyordu. Passkeys özelliğini aktif eden kullanıcılar, Google'a ait uygulamalarda veya Google hesabını kullanarak bir internet sitesinde oturum açacakları zaman, şifre yerine parmak izi, yüz taraması veya PIN kodu kullanmayı tercih edebiliyorlardı.

Bir süredir test aşaması kapsamında olan bu özellik ile ilgili yapılan son açıklama, artık tüm kullanıcıların Passkeys için teşvik edileceğini gözler önüne seriyor. Google, artık hem kurumsal hem de bireysel kullanıcılar için bu yeni özelliği varsayılan olarak aktif hâle getirecek. Kullanıcı, bundan sonra Google hesabına giriş yapmaya çalıştığında, geleneksel şifre veya iki faktörlü kodlar yerine biyometrik veriler ya da PIN kodu kullanacak.

Google, Passkeys özelliğinin daha güvenli olduğuna inanıyor!