USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Forrest Gump Hakında İlginç Bilgiler

Bazı filmler vardır ki izlediğiniz zaman kendinizi akışına bırakıp kaybolursunuz içinde. Uzun süresine rağmen bir gram sıkılmadan merakla izler hatta hiç bitmesin diye dua etmeye başlarsınız. Çünkü içine soktuğu naif masal dünyasından gerçekliğe döneceğinizi bildiğiniz i

Forrest Gump Hakında İlginç Bilgiler
14-01-2023 22:29
Google News

Forrest ÖZETİ| Gump; bu övgüleri tamamıyla hak eden, izleyen herkes için önemli bir yeri bulunan nadir filmlerden biri. Hal böyle olunca da Forrest Gump filmi öncesi ve sonrası hakkında bilgiler içeren bir yazıyla karşınıza çıkalım dedik.

Tom Hanks'in muhteşem oyunculuğuyla efsaneleşen, geçtiği dönemin ünlü kişi ve olaylarına dokundurmaları ile ünlü olan Forrest Gump'a ait ilginç detaylar sizlerle.

Forrest Gump, 2020 yılında hayatını kaybeden Winston Groomm tarafından 1986 yılında yazılan ve aynı isimli romandan uyarlandı.

forrest gump film Winston Groomm

Filmin popülerliği sonrası devam kitabı 1994'te Gump & Co. ismiyle çıktı. Devam kitabında Forrest Gump'ın Tom Hanks'le tanıştığı bir bölüm de mevcuttur.

Gump & Co. kitabı sonrası devamı çekilmesi kararlaştırılan filmin senaryosu 2001 yılında Eric Roth tarafından yazıldı. Tom Hanks, böyle bir şaheserin devamının çekilmesinin yapılabilecek en kötü şey olacağını düşünerek filmde yer almayı reddetti. Bu durum sonrası proje rafa kaldırıldı.

Kitap ve film arasında da birkaç farklılık bulunuyor.