USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

Çamaşır kurutma topları, çamaşırların statik elektriğini azaltarak kırışmasını önleyen yün toplarıdır. Çamaşır kurutma topları hakkında bilmeniz gerekenleri ve yeniden şarj etme yöntemlerini sizler için derledik.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?
16-09-2023 16:53
Google News

Çamaşır ÖZETİ| kurutma topları, çamaşırların statik elektriğini azaltmak, yumuşatmak, kuruma süresini kısaltmak ve kırışıklıklarını en aza indirmek için kullanılan yün kurutma toplarıdır. Çamaşır kurutma topları, statik olmayan keçeli yün elyaflardan üretilir.

Çamaşır kurutma topları, giysilerinizin kurutucuda topaklanmasını ve buna bağlı olarak kırışmasını azaltır. Çamaşır kurutma topları aynı zamanda yumuşatıcının çamaşır makinesine ve eşyalarınıza verdiği zararları önlemek amacıyla yumuşatıcının görevini de üstlenir.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

Çamaşır kurutma topları, üretici talimatlarına göre 1000 çamaşır yıkamasına kadar en iyi performansıyla kullanılabilir. 1000 yıkama ailenin büyüklüğüne ve çamaşır yıkama sıklığına bağlı olarak 2 ila 5 sene arasına tekabül etmektedir.

Çamaşır kurutma topları, kullanış ömrünü biraz daha uzatmak için yeniden şarj edilebilir üretilmişlerdir. Yeniden kullanılabilir olmaları sayesinde hem çevre dostu hem de sürdürülebilir bir alternatiftir. Çamaşır kurutma toplarının çoğu boya ve koku içermediği için tüm kumaşlar ile güvenle kullanılabilir.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

ÇAMAŞIR KURUTMA TOPLARI NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLMELİ?

Çamaşır kurutma topları, kullanıma bağlı olarak zamanla aşınmaya başlayacaktır. Aşınmış çamaşır kurutma topları kullanmak kurutma makinenize ve kıyafetlerinize zarar vermez. Ancak kırışıklık açma gibi işlevlerinde eski performansını gösteremez.

Aşınmış çamaşır kurutma topları, yırtılma, gevşeme ya da sökülme görülebilir. Bu durumda çamaşır kurutma toplarını yenisiyle değiştirmeniz gerekmektedir.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

ÇAMAŞIR KURUTMA TOPLARI NE ZAMAN ŞARJ EDİLMELİ?

Çamaşır kurutma topları zaman içerisinde kullanıldıkça aşınmaya başlar. Böyle zamanlarda yeniden şarj ederek yenileyebilme şansı bulunur. Çamaşır kurutma toplarının yün lifleri her yıkamada ıslak çamaşırlardaki nemi emer. Birkaç kullanım sonrasında çamaşır kurutma topları, tüylerle kaplanabilir ve bu da performansını etkiler. Bu yüzden çamaşır kurutma toplarını yeniden şarj edere tekrar en iyi performansı ile kullanabilirsiniz.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

ÇAMAŞIR KURUTMA TOPLARI NASIL ŞARJ EDİLİR?

Çamaşır kurutma topları yeniden şarj etme iki farklı şekilde yapılabilir. Her iki seçenek içinde en etkili sonuç için öncelikle bir tiftik temizleme makinesi kullanılması gerekir. Tiftik temizleme makinası ile çamaşır kurutma topları üzerindeki tüy ve kalıntıları temizleyerek işe başlayın.

Çamaşır kurutma toplarını yeniden şarj etmek için izleyeceğiniz yöntemler ise şu şekilde;

Bir tencereye su doldurun ve çamaşır kurutma toplarını içerisine atın. Ardından tencereyi ocağın üzerine alıp ocağın altını açın ve kaynatmaya başlayın. Kaynayan tencerenin içerisindeki çamaşır kurutma toplarının temizlendiğini gördüğünüzde ocaktan alın ve su soğuyana kadar bekletin.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

Çamaşır kurutma toplarını yeniden şarj etmenin bir diğer yolu ise tiftiklerini temizledikten sonra bir ağ çamaşır torbası içerisine koyun. Çamaşır deterjanı ya da yumuşatıcı kullanmadan çamaşır makinesine atın ve sıcak su ayarında hassas programda yıkayın.

Yeniden şarj ettiğiniz çamaşır kurutma toplarını birkaç gün açık havada kurumaya bırakın.

ÇAMAŞIR KURUTMA TOPLARI KULLANIMI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Çamaşır kurutma topları, yumuşatıcının verdiği zararları önlemek için tercih edilmesi gereken en basit ve güvenilir yöntemdir. Ancak çamaşır kurutma toplarını kullanırken bilmeniz gereken birkaç ufak ipucu bulunmakta. Bu ipuçları ise;

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

Kurutma makinenize attığınız çamaşırın yüküne bağlı olarak aynı anda 3 ya da 6 tane çamaşır kurutma topu kullanabilirsiniz.Çamaşır kurutma işleminiz bittikten sonra çamaşır kurutma toplarını kurutucu içerisinde bırakmanızda sakınca yoktur.Herhangi bir kıyafetinizdeki kırışıklığı gidermek istiyorsanız çamaşır kurutma toplarına su püskürterek kıyafetinizi kurutma makinesi içerisinde birkaç dakika döndürün.Çamaşırlarınızın güzel kokmasını kokusunu beğendiğiniz herhangi bir esans yağını çamaşır kurutma toplarına damlatarak kurutma makinesi içerisine atın ve çalıştırın.
Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Citroën elektrikli araba modelleri ve özellikleri
Citroën elektrikli araba modelleri ve özellikleri

Citroën elektrikli araba fiyatları ve sağladıkları yüksek teknoloji gibi avantajları düşünüldüğünde yatırım olarak değerlendirilebilir.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu