USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur’a teşekkür belgesi veren AFAD'a eleştiri yağmuru!

AFAD'ın Oğuzhan Uğur'a teşekkür belgesi vermesi vatandaşların tepkisini çekti. Eleştiri yağmuruna tutulan AFAD'ın yaptığı açıklamaya da tepki yağdı.

Çalışmaları sekteye uğratan Oğuzhan Uğur’a teşekkür belgesi veren AFAD'a eleştiri yağmuru!
03-11-2023 16:28
Google News

Haber7 – ÖZETİ| ÖZEL

AFAD, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ‘Baraj patladı’ yalanıyla ölümlere neden olan Babala Tv’nin sahibi Oğuzhan Uğur’a vatandaşlardan topladığı parayı bağış olarak aktarması üzerine ‘teşekkür belgesi’ verdi. Oğuzhan Uğur’a verilen belge tepkilere neden oldu.

TEPKİLERİN ARDINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Uğur’un sosyal medyadan paylaştığı belgenin tepki çekmesinin ardından AFAD’dan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin açıklama yapma gereği duyulmuştur. Asrın felaketi Kahramanmaraş depremleri dolayısıyla gerçekleştirilen "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına 100.000 TL ve üzeri bağış yapan 1.750 bağışçının tamamına, ayrım yapılmaksızın teşekkür belgesi düzenlenmiştir. Bu kapsamda Babala Tv olarak adlandırılan bağışçı da 500.000 TL bağış yaptığı için teşekkür belgesi düzenlenmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

AFAD’IN AÇIKLAMASINA TEPKİ YAĞDI

AFAD’ın cevabına vatandaşlardan eleştiri yağmuru geldi. Vatandaşlar, yapılan açıklamaya şu tepkileri gösterdi:

_________________ 

OĞUZHAN UĞUR VE EKİBİNİN SKANDALLARI

6 Şubat depremleri sonrası “yardım çalışmaları” adı altında asılsız ihbarlarla devletin kurumlarını meşgul eden, “Baraj patladı” yalanıyla da büyük tepki çeken Oğuzhan Uğur ve ekibi, çok sayıda skandala imza attı.

“BARAJ PATLADI” YALANIYLA ÖLÜMLERE NEDEN OLDU

Hatay'da Oğuzhan Uğur'un sahibi olduğu Babala TV'nin "Yarseli Barajı patladı" yalanı sonrası enkazda arama kurtarma çalışmaları sonlanmış ve alan panikle terk edilmeye başlandı.

“Baraj patladı” yalanının ardından alandan uzaklaşan bir arama kurtarma personelin paylaşımı yürekleri dağladı. Alanı terk etmek zorunda kalan personel, "Çok az kalmıştı. İki saatte 3 metre sürünerek girdiğim bir yerdi. Baraj patladı, sel geliyor diye apar topar çıkardılar bölgeden. Döndüğümüzde cansız bedenini çıkardık. Bir kadın sırf bu yüzden öldü" ifadelerini kullandı.

Paniğe neden olan provokasyonda kurtarılmayı bekleyen 7 kişinin öldüğü öne sürüldü. Yapılan yalan paylaşımla ilgili deprem bölgesindeki çalışma yapan ekipler ve afetzedeler arasında korku ve paniğe neden olmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı açıkladı. Soruşturma kapsamında Uğur, savcılığa ifade verdi.