USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Avusturya GP'de zafer Verstappen'in!

Haber 7 - 2022 Formula 1 sezonunun 11. yarışı olan Avusturya GP öncesinde sprint yarışını Red Bull pilotu Max Verstappen kazandı.

Avusturya GP'de zafer Verstappen'in!
09-07-2022 18:53
Google News

2022'nin ÖZETİ| ikinci sprint yarışına Avusturya ev sahipliği yaparken, beklendiği üzere sürücüleri oldukça iyi bir hava karşıladı.

Alonso yarışa başlayamadı

Formasyon turunda iki büyük drama yaşandı. Bunlardan ilki Fernando Alonso'nun Alpine'inde yaşadığı sorun ve aracının garaja çekilmesi, ikincisi ise Zhou Guanyu'nun motorunun gride gelirken kapanmasıydı. Alonso yarışa başlayamazken, Zhou yarışa pit yolundan başladı.

Lastik seçimlerine bakıldığında ise Alex Albon, Lance Stroll, Nicholas Latifi ve Sebastian Vettel yumuşak lastikleri, diğer isimler orta hamurları tercih etti. Zhou'nun aracının durması nedeniyle atılan ikinci formasyon turunun ardından yarış nihayet başladı ve Verstappen, ilk virajda Leclerc'in kendisini zorlamasına rağmen yerini korudu.

Carlos Sainz, ilk virajda ikinciliği eline geçirip, Verstappen'i zorlasa da, Hollandalı pilotla savaşırken takım arkadaşına geçilmekten kurtulamadı.

Verstappen ilk turların ardından liderliği açmaya başlarken, Sainz da ikincilik için Leclerc'i sıkıştırmaya başladı ve rakibini iki ayrı noktada geçmeye çalıştı. Ancak Monakolu pilot her seferinde yerini korudu.

Son bölümde hata yapmayan Verstappen, damalı bayrağı ilk sırada gördü ve galibiyete ulaşarak, pazar günkü yarışa ilk sıradan başlama hakkı elde etti.

Verstappen böylelikle 8 puan kazandı ve şampiyonada puanını 189'a çıkartmış oldu. 2022 Avusturya GP yarın TSi 16:00'da başlayacak.