USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ali Erbaş: Konya'daki olay bizi çok üzdü

Haber 7 - Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş cuma hutbesinde; eylem yapan doktorlar ve sağlık hizmetlerine ilişkin açıklama yapan imam Ahmet Gür hakkında açıklama yaptı.

Ali Erbaş: Konya'daki olay bizi çok üzdü
13-07-2022 09:40
Google News

Konya-Selçuklu ÖZETİ| Kayalar Camii imamı Ahmet Gür, cuma hutbesinde Kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın katledilmesine tepki olarak protesto eylemine katılan doktorları eleştirmişti.

Diyanet ve Konya Valiliği'nden açıklama: İmam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldıDiyanet ve Konya Valiliği'nden açıklama: İmam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldı

Ali Erbaş'la konuşmasını köşesine taşıyan Öztürk konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, olanları Hac'da öğrendi. Hemen belirteyim, Dr. Ekrem Karakaya'nın da bir yakını din görevlisi. Başkan Erbaş hem olana, hem de imamın sözlerine üzüldü. Din görevlisi, keşke sözlerini seçerek kullansa ve yeni gerilimlerin kaynağı olmasa. Bu durumu Diyanet İşleri Başkanı Başkan Ali Erbaş'a sordum. Şunları söyledi:

“Konya'daki olay bizi çok üzdü. Cuma günü minberden oldukça üzücü ve minbere yakışmayan bir konuşma yapan imam ile ilgili aynı gün soruşturma başlattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır.”

Şimdilerde hastane basmak, sağlık çalışanlarına saldırmak, hatta ölümle tehdit etmek yaygınlaşıyor. Bu konuda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın uyarıcı bir hutbe hazırlamasına  ihtiyaç olduğu günlerdeyiz.