USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

47 yıllık kan davası tatlıya bağlandı

Mardin'in Midyat ilçesinde 47 yıl önce 13 yaşındaki Mehmet Alpsoy'un öldürülmesinin ardından iki aile arasında başlayan kan davası, bin kişinin katılımıyla verilen barış yemeğiyle sona erdi

47 yıllık kan davası tatlıya bağlandı
22-11-2023 20:57
Google News

Mardin'in ÖZETİ| Midyat ilçesinde 1976 yılında Yeşilöz köyünde Mehmet Alpsoy'un öldürülmesinin ardından Alpsoy ve Aykut aileleri arasında kan davası başladı. 47 yıldır süren kan davası kanaat önderlerinin girişimi sonucu barışla sonuçlandı.

Habertürk'ün haberine göre, ilçedeki bir düğün salonunda verilen barış yemeğine kanaat önderlerinin de aralarında bulunduğu bin kişi katıldı. Yemeğin ardından kan davalı Alpsoy ve Aykut aileleri, salavatlar eşliğinde kucaklaşarak barıştı. Programda mevlit okundu, dualar edildi.

Programa, Mehmet Beşir Aksoy, kanaat önderleri Abdullah Taş, Mehmet Sat Çelebi, Mehmet Ata Çelebi, Belediye Başkan Adayı Seyfettin Alpsoy, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, her iki aile fertleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"SULH ALLAH'IN EMRİDİR"

Barış yemeğinde konuşan Seyfettin Alpsoy, programa katılan tüm misafirlere teşekkür ederek, "Köyümüzde beş familya yaşıyor ve hepimiz de kardeşiz. Bütün köylülerimizden Allah razı olsun. Bu barış sürecinde hepsi bize destek oldular, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Programımıza katılan tüm misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Barışımız köyümüze ve şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Mehmet Beşir Aksoy da, ailelerin tutumlarının örnek alınması gerektiğini belirterek, "Allah Kur'an-ı Kerim'de sulhun, barışın hayır olduğunu bize söylüyor. İnsanların birbirini sevmesi lazım. İnsanlar birbirini severse dünya güzelleşiyor. İnsan öldürmeyle, kavga ile bir yere varılamaz. Bundan dolayı Allah bize 'Barışta hayır vardır, kendi aranızda barışın, mümin kardeşinizi yalnız bırakmayın' diyor. Sulh adalettir, nasihattir. Sulh İslam'ın kardeşliğidir, sulh Allah'ın emridir. Çok mutlu olduk bu iki ailenin barışmasından dolayı. Keşke herkes bu iki ailenin bu tutumunu örnek alsa ve barışsa" diye konuştu.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Doğum mu Daha Çok Acı Verir Testislere Atılan Bir Tekme mi?
Doğum mu Daha Çok Acı Verir Testislere Atılan Bir Tekme mi?

Genellikle erkekler, testislerine aldıkları bir darbeden daha acı verici bir şey olmadığını öne sürerler. Doğumla yüzleşmiş kadınlar ise erkeklerin, gerçek acının ne olduğunu bilmedikleri üzerine rahatlıkla büyük bahislere girebilirler.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   StaticFile
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/puan/?lig=59416&detay=&domain=https://www.idrak34.com
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\puan\
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu