Teknoloji

Zuckerberg'den Google'ın Yapay Zekâ Ekibine Mektup!

Zuckerberg, yapay zekâ alanında önemli bir konuma getirmeyi amaçladığı Meta için yeni yetenekleri işe almaya devam ediyor. Hatta bu yetenekleri çekmek için kendi eliyle mektuplar bile yazıyor.

Zuckerberg'den Google'ın Yapay Zekâ Ekibine Mektup!
26-03-2024 14:08

Yapay ÖZETİ| zekâ artık teknolojiyi kullanma şeklimizi ciddi şekilde değiştirmeye başlamış durumda ve Meta da bu pastadan payını almak, bir sonraki büyük olayda da başrollerdeki isimlerden biri olmak istiyor. Bunun için de Mark Zuckerberg, katabildiği kadar yapay zekâ uzmanını Meta bünyesine katmaya çalışıyor.

Zuckerberg, Google'ın DeepMind ekibindeki geliştiricilere kendi yazdığı e-postalar ile seslenerek kendi firmalarına davet ediyor. Hatta Meta patronu, bu e-postalarda kendi bireysel e-posta adresini kullanıyor.

Mülakatsız iş teklif ediyor

zuckerberg

İsimsiz kaynaklardan gelen açıklamalara göre Zuckerberg bu e-postalarda yapay zekânın Meta için ne kadar önemli olduğundan bahsediyor ve mektuplarda mutlaka Meta'ya davet yer alıyor. Üstelik Meta sadece mail atmakla da kalmıyor, kendilerine katılmayı düşünen adayları mülakat bile yapmadan doğrudan bir pozisyona atıyor. Meta, daha yüksek teklif gelen çalışanlara normalde vermediği maaş eşitleme teklifini de yapay zekâ alanındaki uzmanlara sunmaktan kaçınmıyor.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER