Teknoloji

Yükseklik Korkusu Doğuştan mıdır?

İnsan, doğası gereği bazı şeyleri bilinçaltında tehlike olarak algılarken bazı şeyleri de tolere edebiliyor. Yaşanılan durumlar karşısında hiçbirimiz aynı tepkiyi vermiyoruz, bebeklikten ve hatta anne karnından itibaren yaşadığımız tüm deneyimler de bu tepkilerimizi ölçen

Yükseklik Korkusu Doğuştan mıdır?
26-04-2024 23:47

Korkularınızı ÖZETİ| şöyle bir aklınızdan geçirmenizi istiyoruz. Ne sizi çok korkutuyor? Yükseklik mi? Örümcek mi? Ya da bir trafik kazası?

Birçok korku deneyim yoluyla kazanılsa da hepsi için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Hatta şaşırtıcı bir şey daha ekleyelim: Bazıları genetiğimize işlemiş! 

Potansiyel tehlikelere karşı geliştirdiğimiz korku, hayatta kalma içgüdümüzü harekete geçiriyor.

yükseklik korkusu

Hayvanları aslında çok seven bir kişinin bir köpek saldırısına uğramasıyla artık köpeklere daha temkinli yaklaşması ya da sıcak bir kahvenin üzerine döküldüğünde artık sıcak içeceklere karşı daha korkulu yaklaşması sonradan kazanılan korkular arasında.

Ancak konuyla ilgili yapılan bilimsel araştırmalar, bazı korkularımızın doğuştan geldiğini gösteriyor. Yani, o durumla ilgili olumsuz bir deneyim yaşamasanız bile bu korkunuz size genetik olarak kodlanmış durumda.

Peki hangi korkular doğuştan geliyor?