Teknoloji

Zeekr Mix Tanıtıldı: Tasarımı ve Özellikleri

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Zeekr, yeni otomobili Mix'i tanıttı. Yeni bir mimari üzerine inşa edilen otomobil, bir MPV olarak karşımıza çıktı.

Zeekr Mix Tanıtıldı: Tasarımı ve Özellikleri
26-04-2024 23:33

Çinli ÖZETİ| otomobil devi Geely bünyesinde kurulan ve dikkat çeken elektrikli otomobiller üreten Zeekr, bugün düzenlediği bir etkinlikte "Mix" olarak isimlendirdiği yeni otomobilini tanıttı. "SEA-M" olarak isimlendirilen yeni bir mimariye sahip olan otomobil, yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırımın sonucunda ortaya çıktı.

Bir MPV olarak nitelendirebileceğimiz Zeekr Mix, 4,7 metre uzunluğunda ve 3 metre dingil mesafesi sunan bir otomobil. Bu da oldukça geniş bir yaşam alanı sunulabildiğini gözler önüne seriyor. Şirketin açıklamasına göre Mix'in ön koltukları bile 270 derece dönebiliyor.

Karşınızda Zeekr Mix

Zeekr Mix

Oldukça modern bir tasarıma sahip olan otomobil, 6,3 metrekarelik bir yaşam alanına sahip. Şirket, bunun aslında dört tekeri olan bir akıllı oturma odası olduğunu ifade ediyor. 

zeekr

Zeekr Mix için motor açıklaması yapılmadı ancak bu aracın tam elektrikli bir yapıya sahip olacağını zaten biliyoruz. Şirket, Mix gibi SEA-M mimarisi üzerine inşa edilen otomobillerin robotaksi olarak da kullanılabileceğini söyledi. Yani bu otomobil, tam otonom çalışmaya müsait.

zeekr mix fiyatı

Zeekr, yeni otomobili için fiyat ve resmî çıkış tarihi açıklaması yapmadı. Şu an için tek bildiğimiz, bu aracın bir gün seri üretime geçecek olması.

Şirketin birkaç gün önce tanıttığı ultra lüks panelvanını gördünüz mü?


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER