Ekonomi

İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi

Ekonomi - Sivas-İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı. Ekspres seferlerle İstanbul-Sivas arası seyahat 7 saat sürecek.

İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
04-05-2024 15:37

Sivas ÖZETİ| ve Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri doğrultusunda çalışmalar tamamlandı.

483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılan ekspres tren İstanbul'dan saat 08.40'ta hareket etti. Tren Sivas'a 15.58'de ulaşacak. Karşılıklı olarak Sivas'tan da saat 13.00'te hareket edecek tren 20.08'de İstanbul'a ulaşacak.

İstanbul-Sivas seferi 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferi ise 7 saat 8 dakika sürecek.

Seferlerin başlaması dolayısıyla düzenlenen törene, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın ve AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler'in yanı sıra bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Ekspres YHT'ler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerine göre değişiklik yapılabilecek.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Yalçın, Ankara-Sivas yüksek hızlı treninden bugüne kadar bir milyonun üzerinde kişinin yararlandığını dile getirerek, müşteri odaklı yaklaşımlarıyla gerçekleştirdikleri faaliyetlerde tüm yolcuların taleplerini takip ettiklerini söyledi.

Yalçın, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda da müşterilerimizden gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talepleri değerlendirilmiş, şirketimizin müşteri memnuniyetini en üst seviyesine çıkarma hedefleri doğrultusunda çalışmalarımız tamamlanmıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'mız Abdulkadir Uraloğlu'nun destekleriyle hayata geçirdiğimiz, bugün ilk seferine uğurlayacağımız İstanbul-Sivas yüksek hızlı trenimiz, İstanbul-Sivas hattını 7 saat 18 dakikada, Sivas-İstanbul hattını da 7 saat 8 dakikada katedecek."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER