Spor

Yunanistan'da Fatih Terim için flaş yorumlar!

Tüm Spor - Fatih Terim'in Panathinaikos'a veda etmesi Yunanistan basınında manşetleri süsledi.

Yunanistan'da Fatih Terim için flaş yorumlar!
18-05-2024 12:07

Fatih ÖZETİ| Terim’in Yunanistan macerası 5 ay sürdü. Geçtiğimiz aralık ayının sonunda Panathinaikos'un başına geçen Terim’in görevine, çarşamba gecesi PAOK karşısında alınan 4-1’lik yenilgi sonrası başkan Giannis Alafouzos ile yaptığı görüşmenin ardından son verildi.

Takımını kupada finale çıkarmasına rağmen ligde başarısız olan Terim, cuma günü öğle saatlerinde futbolcularına veda ederken tecrübeli çalıştırıcının gelişi gibi ayrılışı da ülkede spor gündeminin 1 numaralı haberi oldu. Ancak, bir farkla... Gelişi sürprizdi, ayrılışı ise beklenen bir gelişme olarak değerlendirildi.

YUNANİSTAN'DA GÜNDEM OLDU

Ayrılık haberini ilk duyuran isim olan Terim, "Durum değerlendirmesi yaptığımız Sayın başkan Alafouzos ile, 2024-2025 sezonu için planlarımızın uyuşmadığı sonucuna vardık" ifadesini kullandı. Daha sonra Panathinaikos Kulübü de ayrılık kararını açıklarken, ligdeki son maç ile kupa finalinde takımın başında Hristos Kondis’in yer alacağı belirtildi.

Fatih Terim’in görevine son verilmesinin ardından Yunanistan futbol otoriteleri şu yorumları yaptı:

"FUTBOLCULAR MEMNUN"

Athanasiu (Spor FM): Futbolcuların büyük bölümü Terim’in ayrılmasından memnun. Derin bir nefes alıp rahatlayan oyuncular var.

Kostas Gulis (Sport24): Kaçınılmaz olan ayrılık, bu kadar gecikmemeli idi. Panathinaikos, oyun planı olmayan bir takımdı. Avrupa kupalarına katılmaması tehlikesi büyüktü. Gemi kayalıklara çarpacaktı ve başkan Alafouzos son anda dümeni kırmaya çalıştı.

Dimitris Konstantinidis: (Gazetta.com): Türk hoca ilk geldiğinde ‘Karşımda kimin olduğu önemli değil. Çünkü onun karşısında da ben varım ve ben Fatih Terim’im’ havası yaratmaya çalıştı. Ne varki maçlar, şöhret ve rakibi korkutma amaçlı sözlerle kazanılmıyor."

Fatih Terim yönetimindeki Pana, 26 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik, 7 yenilgi aldı. Kupada finale çıkan takım, Süper Lig Şampiyonluk Turu'nda 4. sırada.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER