USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Zuckerberg, Facebook'un Dürtme Özelliğini Sarhoşken Bulmuş

Facebook'un bir zamanlar çok popüler olan dürtme özelliğinin nasıl bulunduğunu merak etmiş miydiniz? Mark Zuckerberg, bu soruyu aslında yıllar önce yanıtlamış.

Zuckerberg, Facebook'un Dürtme Özelliğini Sarhoşken Bulmuş
14-04-2024 19:08
Google News

2004 ÖZETİ| yılında kurulan Facebook, yıllar boyunca birçok özellik kazandı. Ancak kullanıcıların belki de en çok aklına kazınanı “dürtme” idi. Bu ikonik araç, isminden de anlayabileceğiniz gibi diğer kullanıcıları dürtmeye yarıyordu. Ardından da o kullanıcılara bildirim gidiyordu. Çok büyük bir işlevi olmasa da yıllar içinde en sevilen özelliklerden biri hâline gelmeyi başarmıştı.

Peki dürtme özelliğinin nasıl bulunduğunu hiç merak ettiniz mi? Meta CEO’su Mark Zuckerberg, özelliği nasıl bulduğunu aslında yıllar önce açıklamış.

Zuckerberg, dürtme özelliğini sarhoşken bulmuş

Dürtme, platformun en eski özelliklerden biri. Hatta Facebook’un sadece üniversite öğrencileri tarafından erişilebilir olduğu günlere kadar uzanıyor. O zamanlarda da dürtülen kişiye bildirim gidiyordu. Kullanıcılar, tıpkı sonraki yıllardaki gibi flört veya arkadaşlık gibi amaçlar için birbirlerini dürtüyordu.