USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Zayıflamak İçin Ne Yapmalıyım? Bilimin Tavsiyeleri

İnternette kilo vermek ile alakalı birçok bilgi görüyor olabilirsiniz. Peki bunlardan kaç tanesi bilim tarafından destekleniyor? “Zayıflamak için ne yapmalıyım?” diye soruyorsanız ve sağlıklı kilo vermek istiyorsanız bilim insanlarına ve kanıtlanmış çalışmalara kulak verme

Zayıflamak İçin Ne Yapmalıyım? Bilimin Tavsiyeleri
29-02-2024 10:08
Google News

Zayıflamak, ÖZETİ| dünya genelinde birçok kişinin hedeflediği bir yaşam tarzı amacı. Buna karşılık, internette dolaşan sayısız diyet önerisi ve zayıflama yöntemi arasında maalesef ki bilimselliği kanıtlanmamış olanlar da var.

Kadın/erkek zayıflama yöntemleri içinde bilimsel dayanağı olanları arıyorsanız bu bilgilere ihtiyacınız olacak. Amacınız sağlığınızı da korumaksa bir yere not etmeye başlayabilirsiniz.

Obezite, dünya çapında çok faktörlü bir hastalık.

obezite

Birçok kişi ideal kilosunu korumak için zayıflama yöntemi arasa da birçok kişi de obezite sınıfında olduğu için bu yöntemlerin peşinde. Sağlık açısından risk oluşturan ve aşırı yağ birikimi olan obezite, diyabet ve kanser gibi çeşitli kronik hastalıkları da beraberinde getiriyor.

Obezite görülme sıklığının her yıl artması da aslında bu işin ciddiyetini ortaya koyuyor. Obezite, sağlığın yanı sıra ölüm oranları ve tıbbi maliyetler üzerinde de oldukça etkili. Tüketilen kalori ve harcanan kalori arasındaki enerji dengesizliği ile ortaya çıkan obezite tabii ki genetik ve psikososyal faktörleri de içeriyor.

Peki nasıl sağlıklı zayıflayacağız?

Aldığınız kaloriyi dengeleyin.Seçtiğiniz diyete dikkat edin. Hâlâ bilimselliği kanıtlanmış bir diyet türü yok.Yediğiniz gıdaların kalitesini arttırın.Yeterli miktarda su tüketin.Spor salonlarında geçirdiğiniz vakti azaltın.Uykunuzu düzenleyin.Bazı yiyecekleri gözünüzün önünden kaldırın.İyi yağlar tercih edin.Tabak ölçülerinizi küçültün.Daha az TV izleyin.Motivasyonunuzu arttırın.Aldığınız kaloriyi dengeleyin.