USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yüz Milyonlarca Kullanıcısı Olan Vine, Neden Kapandı?

Aykut Elmas, Berkcan Güven, Halil İbrahim Göker, Sina Özer, Enes Batur, Eylül Öztürk, Halil Söyletmez, Hakan Hepcan… Hiç şüphesiz bu isimleri duyunca aklınıza gelen ilk şey “Vine”dır. Peki milyonlarca kullanıcıya ulaşan bu platform, ne oldu da bir anda yok oldu?

Yüz Milyonlarca Kullanıcısı Olan Vine, Neden Kapandı?
13-04-2024 18:33
Google News

Vine’ı ÖZETİ| en popüler platformlardan biri hâline getiren, yukarıda saydığımız yerel fenomenler; çeşitli mizah içerikleri üreterek tüm Türkiye’de tanınır hâle geldiler.

Ancak global ölçekte tüm fenomenlerin yaşadığı bir problem vardı. Bu da yüz milyonlarca kullanıcıya sahip olan Vine’ın sonunu getiren en büyük etkendi.

En büyük sebebe gelmeden önce Vine’ın batışındaki diğer etkenlere bakalım.

Hatırlarsanız Vine’daki videoların süresi maksimum 6 saniye olabiliyordu. Her ne kadar bu özelliğiyle popüler olsa da içerik üreticileri daha fazlasına da ihtiyaç duyuyordu.

Şirket ise bu değişime gitmeyi reddediyordu ve reddettikçe TikTok ve Instagram gibi, 15 saniyeye kadar video kaydetme olanağı tanıyan rakip uygulamalar tarafından bir adım daha geriye atılıyordu. Hatta Facebook, kendi video içeriklerini öne çıkarmak için Vine içeriklerini kendi platformunda yasaklamıştı.

Fenomenler, uygulama üzerinden para kazanamıyorlardı.

vine

Şimdiki adıyla X, eski adıyla Twitter’da henüz video yokken, Twitter’a video içeriklerinin getirilmesini sağlayan diğer platformlar vardı. Vine da bu platformlardan biriydi ve Vine’ın bu kadar ses getireceğini tahmin etmemişlerdi.