USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yunan medyası Türkiye'nin yeni silahı için uyardı "Ciddi bir güç çarpanı"

İsrail'den sonra dünyada torpido atışını gerçekleştiren ikinci SİDA olan MİR İDA, Yunan basınının radarına girdi. Radikal site Pentapostagma, haberi 'Türkler Ege için her şeylerini veriyor' başlığıyla yayınladı.

Yunan medyası Türkiye'nin yeni silahı için uyardı
22-04-2023 15:58
Google News

Yunan ÖZETİ| sitesi pentapostagma, Türkiye'nin İnsansız Deniz Aracı (İDA) MİR'in ilk atışını yapmasından sonra gündeme bomba gibi oturan ifadelere yer verdi.

ABD medyasından TCG Anadolu itirafı: Havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtı!ABD medyasından TCG Anadolu itirafı: Havacılık tarihinde yeni bir sayfa açtı!

ABD MEDYASI MANŞETİNE TAŞIMIŞTI

Türkiye'nin son zamanlarda TCG Anadolu, KIZILELMA, TB3 ve MMU ile ilgili paylaştığı başarılar, dış ülkelerin radarına girmesine neden oldu. Savunma teknolojileri alanında birçok yeniliğin tanıtıldığı son günlerde ABD medyası TCG Anadolu için "savunma teknolojisinde yeni bir sayfanın açıldığını" belirterek TCG Anadolu'yu manşete taşımışlardı.

Türk savunma sanayiinde yaşanan gelişmeleri ciddiyetle, merak ve telaşla takip eden bir diğer ülke de Yunanistan oldu.

Dünyada İsrail'den sonra iİDA'dan ilk torpido atışını ikinci İnsansız Deniz Aracı MİR İDA geçtiğimiz günlerde ilk atışını başarılı bir şekilde gerçekleşmişti.

pentapostagma sitesinde yer alan MİR İDA haberi

YUNAN BASINI TEDİRGİN: TÜRKLER EGE İÇİN HER ŞEYLERİNİ VERİYOR

Türk savunmasının İnsansız Deniz Aracı alanındaki bu önemli başarısından sonra Yunanistan'ın en radikal haber sitelerinden biri olan Pentapostagma, MİR İDA'nın atış yaparken ki resmini paylaşarak "Türkler Ege için her şeylerini veriyor. Bir yüzey hedefine torpido fırlatan insansız bir gemi hazırladılar" başlığı altında MİR İDA'nın atış yaparken ki resminin bulunduğu bir haber yayınladı.

MİR İDA'nın genel özelliklerinden bahseden Yunan site, "Türklere göre bu araç, hafif füzeler ve bir torpido ile donatılmış, otonom navigasyon ve yerleşik sonar ile denizaltılara saldırabilir, İHA'lar ve insansız sualtı araçlarıyla işbirliği yapabilir." ifadelerine yer verdi.