USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Yün ceket nasıl temizleyeceğinize, tüylenmesini nasıl önleyeceğinize öğrenmek ister misiniz? İşte en basit yün ceket temizleme kılavuzu…

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu
18-01-2024 16:02
Google News

Yün ÖZETİ| ceket temizlemek, kolay gibi görünen ancak aslında doğru detaylar bilinmediği takdirde hüsran ile sonuçlanabilecek bir işlemdir. Soğuk havaların kurtarıcı olan yün ceketler, çoğumuzun dolabında muhakkak bulunur. Soğuk havalarda sıcak tutmasıyla sık tercih edilen bir seçenektir.

Yün ceketleri temizlemek kolay bir işlem değildir. Profesyonel bir temizlik dışında yapılacak herhangi bir işlem ceketin uygun olmaması durumunda hasar görmesine hatta kullanılmayacak bir hale gelmesine sebep olabilir.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Peki, “yün ceketler nasıl temizlenir, yün ceket temizleme konusunda bilmeniz gerekenler neler” gelin birlikte öğrenelim.

Kar gibi beyaz çamaşırlar! Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır?Kar gibi beyaz çamaşırlar! Beyaz çamaşırlar nasıl yıkanır?

YÜN CEKET TEMİZLEME KILAVUZU

Yıkama Talimatlarını İçeren Etiketi Okuyun

Yün ceket temizlemek istediğinizde diğer kumaş türlerinde olduğu gibi öncelikle üreticinin yıkama talimatlarına uymalısınız. Yün ceketleri temizlemeden önce etikette yazan talimatları bilmeniz onları daha uzun süreler en iyi şekilde kullanmanız için bir tüyodur.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Kuru Temizlemeye Gönderin

Yün ceket temizlemek için en iyi seçenek işi profesyonel ellere bırakmaktır. Çoğu üretici yıkama talimatlarında yün ceket temizlemenin en iyi yolunun kuru temizleme olduğunu belirtir. Eğer yün ceketinizin nasıl temizleneceğine dair bir bilginiz yoksa ve etiketi de bulunmuyor ise hiç riske atmadan kuru temizlemeye vermeniz en doğrusu olacaktır.

Elde Yıkayın

Yün ceket temizleme talimatlarında elde yıkama seçeneği var ise eğer gönül rahatlığıyla elde yıkama yapabilirsiniz. Peki, yün ceket elde nasıl temizlenir? Hadi gelin birlikte öğrenelim.

2 farklı yöntem: Keten gömlek nasıl yıkanır?2 farklı yöntem: Keten gömlek nasıl yıkanır?

Yün ceketi elde temizlemek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

Yün ceketin rahatlıkla sığabileceği bir küvetin ya da kabın içerisine soğuk ya da ılık su doldurun. Su kabın içerisine dolarken yün ceketin kumaşına zarar vermeyecek çamaşır deterjanını ekleyin. Kabın yarısı dolunca suyu kapatın.Yün ceketi temizlemek için suyun içerisine batırın ve yaklaşık yarım saat suda bekletin. Ceketin her yerinin suyla temas ettiğinden emin olmak için üzerine ağırlık yapacak şeyler koyabilirsiniz.Sürenin sonunda yün ceketi sudan çıkarın ve akan suyun altında suyun rengi berraklaşana kadar durulayın. Kuruması için açık bir alana düzgünce seri

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Makinede Yıkayın

Yün ceket temizlemek için bir diğer seçenekte onu çamaşır makinesinde yıkamaktır. Ancak bu pek tavsiye edilen bir temizleme yöntemi değildir. Yün cekete bir noktada hasar verebilir. Eğer hasar vermeyeceğini düşünüyorsanız aşağıdaki adımları izleyin;

5 basit adımda yorgan nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde yorgan yıkamanın püf noktaları…5 basit adımda yorgan nasıl yıkanır? Çamaşır makinesinde yorgan yıkamanın püf noktaları…

Çamaşır makinenizde yün ayarı varsa onu yoksa hassas yıkama ayarını seçin. Soğuk yıkamaya programlayın ve yün için uygun bir sıvı deterjan kullanın.Yün ceketi zarar görmesini engellemek için bir ağ torba içerisine koyun ve makineye atın. Yıkama döngüsü bittiğinde ise yün ceketi kuruması için açık havaya serin.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Yün Ceketleri Asla Kurutucuya Atmayın

Yün kıyafetleri yıkadıktan sonra yapabileceğiniz en kötü şey onları kurutma makinesine atmaktır. Kurutma makinesinin ısısı yün ceket ve yün olan her şeyin çekmesine sebep olur. Yün ceketi temizledikten sonra kurutmak için onu mümkün olduğunca düz bir alana serin. Ceketin kalınlığına bağlı kuruması biraz zaman alacaktır.

Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir? Çamaşır kurutma topları ne işe yarar? Ve yeniden nasıl şarj edilir?

Yün ceketi kurutmanın bir diğer yolu da onu nemli olana kadar düz bir alana sermek ve sonrasında bir askıya asarak kurumasını beklemektir.

Yün ceket nasıl temizlenir? Yün ceket temizleme kılavuzu

Tüylenme Sorununu Çözün

Yün ceket kullanan kişiler her ne kadar dikkatli olursa olsun bir süre sonra tüylenme sorunu ile karşılaşacaktır. Bu tüylenmeyi tüy toplama makinesi ile pratik ve kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Eğer elinizde tüy toplama makinesi yoksa tıraş bıçağı ile nazikçe bu işlemi tamamlayabilirsiniz.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Çok Güldüğümüzde Neden Gözümüzden Yaş Gelir?
Çok Güldüğümüzde Neden Gözümüzden Yaş Gelir?

Neşe, mutluluk ya da sadece bir arkadaş grubuyla geçirilen keyifli bir zaman, yüzümüzde bir gülümsemeye neden olabilir. Ancak bazen bu neşeli anların ortasında, gözlerimizden yaşlar süzülmeye başlar. Peki, neden çok güldüğümüzde gözlerimizin yaşardığını hiç düşünmüş

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu