USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yine İstanbul itfaiyesi yine beceriksizlik! "3,5 saat yangını izlediler"

Yandaş kadrolaşmanın vahim neticelerinin bariz şekilde görüldüğü İstanbul İtfaiyesi yine bir faciayla gündemde. Fatih’te bulunan Şirin İş Merkezi’nin -3. katında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınamayınca 8 katlı bina küle döndü.

Yine İstanbul itfaiyesi yine beceriksizlik!
15-03-2024 15:38
Google News

Haber7 ÖZETİ| / ÖZEL 

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Remzi Albayrak’ın yönetimine verilen İstanbul İtfaiyesi; geç müdahaleler, söndürülemeyen yangınlar, partizan kadrolaşma ve arızalanan araçların aylar boyunca hizmet dışı kalması gibi skandallarla yangında adeta İstanbulluyu yalnız bırakıyorlar. İtfaiyeyi saran CHP kadrolaşması ve iş bilmez uygulamalarla beraber Akit Medya Binası’nda çıkan yangın 60 saatte kontrol altına alınmış, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikada çıkan yangın 65 saatte söndürülememişti. Kadıköy'de bir kişinin ölümü, iki kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan yangına İstanbul İtfaiyesi’nin yetersiz ekipman nedeniyle erken müdahalede bulunamadığı ortaya çıkmıştı.

Kadrolaşmalar, tamirsiz arızalar, söndürülemeyen yangınlar… İstanbul İtfaiyesi ne halde?Kadrolaşmalar, tamirsiz arızalar, söndürülemeyen yangınlar… İstanbul İtfaiyesi ne halde?

Yandaş kadrolaşmanın vahim neticelerinin bariz şekilde görüldüğü İstanbul İtfaiyesi yine bir faciayla gündemde. Fatih’te bulunan Şirin İş Merkezi’nin -3. katında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınamayınca 8 katlı binanın tümü adeta küle döndü. Binanın uzun bir süre kullanılamayacağı belirtilirken hasar gören dükkanlarda ise sigorta ekspertiz süreci devam ediyor.

Edinilen bilgilere göre, 11 Mart Pazartesi günü İstanbul’un Fatih ilçesinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Şirin İş Merkezi’nde sabah saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle bir yangın meydana geldi.

İtfaiye’nin yarım saat sonra gelmesi ile müdahale başladı ancak itfaiyenin yangın girişinden girmemesi müdahaleyi geciktirdi. Kısa sürede kontrol altına alınamayan yangın -3. kattan tüm binaya yayıldı.

İtfaiye’nin yangına müdahale için stajyer gönderdiği iddia edilirken ekipmanda bulunan kimyasal ürünlerin 3,5 saat sonra gelmesi yangının büyümesine neden oldu. Akşamüzeri söndürülen yangın tekrarlayınca bu kez yangınla hasarda büyüdü.

İmamoğlu'nun itfaiyesi şovda hızlı yangında yavaş! Kadrolaşma kurumu alev topu gibi sardıİmamoğlu'nun itfaiyesi şovda hızlı yangında yavaş! Kadrolaşma kurumu alev topu gibi sardı

“BECERİKSİZLİK, SORUMSUZLUK, YÖNETİMSİZLİK”

Şirin İş Merkezi’nde dükkânı bulunan ve yangından etkilenen Okur Yayın Grubu Genel Yayın Koordinatörü Ünsal Ünlü Haber7’ye yangını anlattı. 8 katlı bir bina olduğunu ve dükkânlarının 4. katta olduğunu söyleyen Ünsal Ünlü, yangının -3. Katta meydana geldiğini olay yerine gittiğinde 8 itfaiye aracı olduğunu ancak ekiplerin koordinesiz şekilde çalıştıklarını ifade etti.

İtfaiye yangınları günlerce söndüremiyor, İmamoğlu seyrediyor, fondaşlar susuyor!İtfaiye yangınları günlerce söndüremiyor, İmamoğlu seyrediyor, fondaşlar susuyor!

Yangının ilk saatlerinde bina sahibinin yangın girişini göstermesine rağmen ekiplerin ana kapıdan girmeye çalıştıklarını anlatan Ünsal Ünlü, ekiplerin bu nedenle zaman kaybı yaşadığını söyledi.