USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yazar Eylem Tok ile oğlu kaçmıştı! Sessizliğini koruyan babadan dikkat çeken hamle

Lüks aracıyla Oğuz Murat Acı’nın ölümüne neden olan yazar Eylem Tok ile estetik cerrahı Op. Dr. Bülent Cihantimur’un oğullarının karıştığı kaza olayı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Günlerdir sessiz olan babadan flaş bir hamle geldi.

Yazar Eylem Tok ile oğlu kaçmıştı! Sessizliğini koruyan babadan dikkat çeken hamle
08-03-2024 13:02
Google News

Neden ÖZETİ| Mısır'a gittiği ortaya çıktı! Bakan Tunç: ‘Süreci başlattık’

GALERİNİN DEVAMI <p>Eyüpsultan'da meydana gelen ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza ile <a href=ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Yazar Eylem Tok'un oğlunu kaza sonrası neden Mısır'a kaçırdığına dair ayrıntılara ulaşılırken Bakan Tunç da kırmızı bülten sürecinin başlatıldığını duyurdu.

"><p>İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde kullandığı lüks araçla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan ve <a href=daha sonra annesi Eylem Tok tarafından Mısır'a kaçırılan 16 yaşındaki Timur C. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri tespit edildi.

"><p><strong>NEDEN BAŞKA ÜLKE DEĞİL DE MISIR? </strong></p><p>Eyüpsultan'da 1 Mart <a href=2024 günü meydana gelen trafik kazasında arkadaşları ile ATV ile gittiği esnada arızalanması sonrası yol kenarında bekleyen Oğuz Murat Acı'ya lüks bir araç çarpmıştı. Kaza sonrası lüks araç sürücüsü 16 yaşındaki Timur C., olay yerine gelen annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte Mısır'a kaçmıştı. Anne ve oğulun neden Mısır'a kaçtıklarının yanıtı bulundu.

"><p>İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kazanın 23.30'da gerçekleştiğini, anne-oğulun 04.30 uçağıyla Türkiye'den ayrıldığını açıkladı. Anne ve oğulun kaza sonrası yurt dışına kaçmak için plan yaptığı, ilk hedeflerinin ABD olduğu ama o saatte ABD'ye <a href=uçak bulamadıkları için ilk bulabildikleri uçakla Mısır gittikleri ortaya çıktı.

"><p><strong>EYLEM TOK'UN OĞLU TİMUR C.'NİN ABD VATANDAŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI</strong></p><p>Patronlar Dünyası'ndaki habere göre yazar Eylem Tok'un oğlunun ABD'de doğduğu için o ülkenin vatandaşı olduğu ve bu nedenle annesi tarafından oraya kaçırılmak istendiği de tespit edildi. İstanbul Havalimanı'nda ortaya çıkan görüntülerde de Timur C.'nin pasaport kontrolünden geçerken ABD pasaportunu kullandığı öğrenildi. İkilinin Mısır'ın ardından ABD'ye kaçabilecekleri ihtimali üzerinde duruluyor.</p><p><strong>BAKAN TUNÇ: KIRMIZI BÜLTEN SÜRECİNİ BAŞLATTIK</strong></p><p>Adalet <a href=Bakanı Yılmaz Tunç, Eyüpsultan'da kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduktan sonra annesiyle Mısır'a kaçan şüpheliye ilişkin, "Cumhuriyet Başsavcılığımız zaten olay anından itibaren soruşturmayı başlatmıştı. Kişinin yakalanması için yakalama kararı çıkartıldı. Mısır adli makamlarından iadesini talep edecek olan süreci başlattık. Bir kırmızı bülten çıkarıyoruz. Bu konudaki süreç başladı." dedi.

"><p><strong>

Bakan Tunç, A Haber'de canlı yayında "Melih Altınok ile Sebep Sonuç" programında soruları yanıtladı.

"><p>Türkiye'nin son 22 yılda mevzuatın ihtiyaçlara cevap verebilmesi için <a href=önemli bir dönüşüm gerçekleştirdiğini söyleyen Tunç, temel kanunların tamamını değiştirdiklerini belirterek, "Çağın ihtiyaçlarına uygun hale getirdik. Şunu diyebiliriz, Avrupa'nın en yeni, en çağdaş temel kanunları Türkiye'dedir." ifadesini kullandı.

"><p>Ceza mevzuatının 2005 yılında yenilendiğini hatırlatan Tunç, hem <a href=Avrupa Birliği uyum süreci bakımından hem de vatandaşların ihtiyaçları bakımından kanunların yenilendiğini kaydetti. Teknolojinin yeni imkanlarını kullandıklarını anlatan Tunç, "Hatta şimdi Bilgi İşlem Genel Müdürlüğümüzün, yapay zekanın yargı hizmetlerinde kullanılabilmesiyle ilgili bir çalışması var." diye konuştu.

"><p>Hakim ve savcıların geçmişten bugüne geldiği <a href=durumu dile getiren Tunç, 2002'de 9 bin civarında hakim ve savcı varken, bugün 24 bin hakim ve savcının bulunduğu bilgisini verdi. Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan ve annesi tarafından yurt dışına kaçırılan 18 yaşından küçük sürücüyle ilgili açıklamalarda bulunan Tunç, şunları paylaştı;

"><p>Cumhuriyet Başsavcılığımızın yürütmekte olduğu bir soruşturma.

"><p>Tabii, buna benzer <a href=artık ülkemizde suçla mücadele noktasında hem mevzuat hem de uygulama anlamında önemli çalışmamız var. Özellikle suçun kaynağında önlenmesi önemli. Suç meydana geldikten sonra, zarar ortaya çıktıktan sonra yargılama süreçleri de elbette önemli ama asıl 18 yaşından küçük, ehliyeti olmayan birisinin trafiğe çıkmış olması ve kazaya sebebiyet vermesi. Tabii ki burada özellikle o çocuğu kaçıran annesi bakımından da şu an bir soruşturma söz konusu."

">

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.50 sıralarında meydana gelen olayda 17 yaşındaki T.C.'nin kullandığı cip, arıza nedeniyle emniyet şeridinde bulunan 3 ATV aracına çarpmış ve kazada Oğuz Murat Acı (29) ölmüş, Tahsin Arslan (23), Süleyman Arslan (21), Hasan Topal (25) ve İbrahim Gümüş (27) ise yaralanmıştı. 

Kazadan sonra olay yerine gelen anne Tok’un yaralananların cep telefonunu topladığı iddia edilirken, ardından polisin yaptığı incelemede oğlunu Mısır’a kaçırmış, oradan da ABD'de götürdüğü öğrenilmişti.

BABADAN DİKKAT ÇEKEN HAMLE: SOSYAL MEDYA HESABINI KAPATTI

Haber Global’den Şifa Kaymak’ın haberine göre kazaya neden olan aracı kullanan T.C'nin babası ünlü estetik cerrah Cihantimur ise olaya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı. Ofis telefonlarına da cevap verilmiyor. Sessizliğini koruyan babanın açık olan Instagram profilinin kapatması da dikkat çekti.

"BABA İLE İLGİLİ ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ"

Hayatını kaybeden Oğuz Murat Acı'nın avukatı Hacı Orhan,  baba Bülent Cihantimur hakkında şikayetçi olacaklarını ifade etti. 

Orhan, “Şu an, delil karartma amacıyla oğlunu yurt dışına kaçırmış durumda. Şu anki bilgilere göre, hanımefendi, 'Ben kimsenin yaralı, ölü olduğunu bilmiyordum ama oğlumu kaçırmak istedim' şeklinde beyanda bulunmuş. Bugün burada olmamızın sebebi, yeni öğrendiğimiz bir gelişme. En son gördüğümüz kadarıyla, suçlu anne ve çocuğu bırakan kişilerin, ne yazık ki, babanın iş yerinde çalışan kişiler olduğunu öğrendik. Baba şimdiye kadar 'benim haberim yok' diyordu, bu tamamen birlikte alınan bir karar. Siz anne olarak çocuğunuzu yurt dışına kaçıracak kadar tedirgin hissediyorsanız bunu babayla paylaşırsınız. Havaalanına bırakanlar, babanın çalışanları olduğu için babayla ilgili şikayette bulunacağız" şeklinde konuştu.

BAKAN TUNÇ: ABD'DEN İADELERİ İSTENDİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Eylem Tok ve oğlu için tutuklama kararı verildiğini duyurdu. Tunç, açıklamasında Eylem Tok ve T.C.'nin Mısır'dan ABD'ye geçtiklerini, ABD'den de iadelerinin talep edildiğini bildirdi.

Bakan Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"01.03.2024 günü saat 23:50 sıralarında İstanbul Eyüpsultan'da bir kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan trafik kazasıyla ilgili soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir.

 

Kazanın ardından 18 yaşından küçük T.C. hakkında ‘Taksirle Ölüme Ve birden fazla kişinin Yaralanmasına Neden Olma’ suçundan ve annesi şüpheli Eylem Tok hakkında ‘Suçluyu Kayırma’ suçundan İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı verilmiştir.

 

02.03.2024 tarihinde saat 03:50’de uçakla Mısır’a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye’ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır’dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD’den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir.

 

İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir.

 

Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum."


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Rolls-Royce Spectre Türkiye'de: İşte Fiyatı
Rolls-Royce Spectre Türkiye'de: İşte Fiyatı

Rolls-Royce, ilk elektrikli otomobili Spectre'yi Türkiye'ye getirdiğini açıkladı. 29 milyon TL'ye satılacağı öğrenilen otomobil, eşsiz bir deneyim sunacak.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu