USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yavru kaplanı internette satmaya çalışırken polisler tarafından tutuklandı

ABD'nin Arizona eyaletinde bir adam, yasadışı olarak sahip olduğu bir kaplan yavrusunu internette satmaya çalışırken polislere yakalandı.

Yavru kaplanı internette satmaya çalışırken polisler tarafından tutuklandı
26-01-2023 12:56
Google News

ABD'nin ÖZETİ| Arizona eyaletinin Phoenix kentinde polis, Carlos Eduardo Castro Alcaraz'ı, yasadışı sahip olduğu yavru kaplanı internet üzerinden satmaya çalışırken tutukladı.

Polis, hayvanın sosyal medya üzerinden 25 bin dolar gibi yüksek bir fiyata satıldığına dair bir ihbar alarak, alıcı kılığına girdi.

20 bin dolar olarak fiyatta pazarlık yapmayı başaran polis memurlarına Alcaraz'ın evini aramaları için bir arama emri verildi.

Polisler evde incelemelerde bulunarak, hayvanı "çok küçük bir kafes" olarak tanımlanan bir yerde buldular.

EVDE ÇEŞİTLİ HAYVANLAR DA VARDI

Evde kaplanın yanı sıra, bir timsah ve yavru kaplumbağalar da dahil olmak üzere başka hayvanlar da bulundu.

Polis Brian Bower, "Arama emri çıkarılırken arka planda kaplanın inlediğini duyabiliyordunuz. Bir şeylerin yolunda gitmediğini duyabiliyordunuz. Kaplan özellikle çok küçük bir kafesin içindeydi. Bir köpek kulübesinde bulabileceğiniz türden bir kafes. Yaklaşık iki ila üç metre" dedi.

Alcaraz'ın tutuklanmasının ardından evdeki tüm hayvanlar ilgili birimlere teslim edildi.

Alcaraz, başka birinin kaplana düzgün bakmadığını gördüğünü ve ondan 8 bin dolar karşılığında kaplanı satın aldığını söyledi.

Vahşi Yaşam Dünyası Hayvanat Bahçesi Başkanı Kristy Hayden, "Bu Arizona'da sık sık duyduğunuz bir şey değil. Ancak bu bir sorun. Bu dünya çapında bir sorun ve bu kaplanların nüfusunu büyük ölçüde etkileyen bir sorun. O küçük yavru büyüyüp 500 kiloluk bir kaplan olacak ve kaplanlar tepe yırtıcılardır. O kaplan sadece size zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda etrafındaki herkes için bir sorumluluktur ve bir şey olursa bunun bedelini eninde sonunda kaplan öder" dedi.


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Pilotlar Uçuş Sırasında G Kuvvetine Nasıl Dayanıyorlar?
Pilotlar Uçuş Sırasında G Kuvvetine Nasıl Dayanıyorlar?

Herhangi bir uçuş sırasında pilotların yaşayabileceği en zorlu deneyimlerden biri, şüphesiz ki g kuvvetine maruz kalmaktır. Peki, g kuvveti tam olarak nedir, pilotlar neden bayılıyorlar ve bayıldıklarında ne oluyor?

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu