USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay Zekânın Kullanıldığı Korkunç Pedofili Ağı: ClothOff

Yapay zekânın ilerleme hızı ve yapabileceklerinin sınırsızlığı her geçen gün bizi hayrete düşürüp heyecanlandırıyor. Ancak bu sınırsızlık, pedofili gibi korkunç olgulara da hizmet edebiliyor. Şimdi size yapay zekâ tabanlı “ClothOff” pedofili ağını anlatacağız.

Yapay Zekânın Kullanıldığı Korkunç Pedofili Ağı: ClothOff
06-03-2024 22:42
Google News

Yapay ÖZETİ| zekâ yoluyla istediğiniz kişinin çıplak fotoğrafını önünüze sunabilen “ClothOff” adlı uygulama, reşit olmayan birçok kız çocuğunun şantaja ve psikolojik şiddete maruz kalmasına sebep oldu. Kızların gerçek olmayan ama gerçeğinden farkı olmayan çıplak görüntüleri elden ele yayıldı.

The Guardian’ın öncülüğünde araştırılmaya devam eden konunun detaylarına inmeden önce “deepfake” dediğimiz şey tam olarak nedir ve ne gibi şeyler yapabilir bir bakalım.

Deepfake nedir?

deepfake

Deepfake, çoğunlukla yapay zekâ teknikleriyle oluşturulan sahte ya da manipüle edilmiş ses kayıtları, videolar ya da fotoğraflardır. Örneğin birinin videosu çok gerçekçi bir şekilde değiştirilerek videoda söylediğinden çok farklı şeyler söylüyormuş gibi yapılabilir.

Aynı şekilde sizin bir fotoğrafınız kullanılarak yapmadığınız bir eylemde bulunuyormuş ya da bir şey söylüyormuş gibi gösterilebilirsiniz. Tüm bunlar, birkaç fotoğrafın ya da videonun verileri kullanılarak kusursuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Şuraya bir deepfake videosu da bırakalım: