USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yapay Zekânın Çevreye Verdiği Zarar Göz Ardı Ediliyor - Webtekno

Son yıllarda kullanımı giderek artan yapay zekânın en büyük gelişmelerinden biri şüphesiz ki ChatGPT. Ancak ChatGPT, birçok noktada hayatımızı kolaylaştırsa da çevreye olan etkileri ne yazık ki göz ardı ediliyor.

Yapay Zekânın Çevreye Verdiği Zarar Göz Ardı Ediliyor - Webtekno
05-08-2023 19:18
Google News

Yapay ÖZETİ| zekânın gücü ve potansiyeli sık sık tartışmalara konu oluyor. Birçok kesim için heyecan yaratan yapay zekâ tabanlı ChatGPT, geri kalan bir kısım için ise felaketin habercisi olarak adlandırılıyor. Bu konuyla ilgili son zamanların en çok konuşulan olayı ise tabii ki senaristlerin yapay zekâ nedeniyle aldıkları grev kararı. 

Başlarda herkesi heyecanlandıran ChatGPT geliştirmesi, kısa süre içerisinde farklı rakipler de elde etti. Birçok teknoloji şirketi yavaş yavaş kendi botlarını oluşturmaya başladı. Ancak bu noktada teknolojinin heyecanına kapılanlar, yapay zekânın çevreye verdiği zararı es geçti.

Yapa zekâ, 2030 yılına kadar tüm elektriğin %3,5’ini tüketebilir

Kripto para madenciliği gibi, yapay zekâ da verileri işlemek için yüksek güçlü grafik işlem birimlerine ihtiyaç duyuyor. Analistler yapay zekânın karbon ayak izinin, şu anda en çok sera gazı üreten Bitcoin madenciliğinden kötü olmasa da gelecekte en az onun kadar kötü olabileceğini tahmin ediyor. 

Özellikle bu yaz aylarında yakından deneyimlediğimiz ve Türkiye de dahil birçok ülkede ölümlere neden olan yüksek hava sıcaklığı, aslında ne kadar kırılgan bir gezegene sahip olduğumuzun en büyük kanıtlarından biri.

Ve şu anda dünyanın en son ihtiyaç duyduğu şey; daha fazla sera gazı. 


Editor : Şerif SENCER
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TEKNOLOJİ TÜMÜ
Apple WWDC 2024: Yapay zeka, iOS 18 ve dahası!
Apple WWDC 2024: Yapay zeka, iOS 18 ve dahası!

Apple WWDC 2024 ile neler tanıtılacak? iOS 18/iPadOS 18'e ek olarak Siri'de kapsamlı güncelleme bekleniyor. İşte detaylar.

ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
Yerel Seçimlerde Hangi Partiyi Güçlü Buluyorsunuz?
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu