USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

"Yamyamlar doymuyor"... CHP'nin kasasından çıkan milyonlar nerede?

Koltukların değiştiği fakat kirli para vukuatlarının değişmediği CHP'de her dönem ayrı bir akçeli olay patlak veriyor. İmamoğlu'nun başrolde yer aldığı son 'Para Kulesi' skandalının yakın geçmişte pek çok benzer örneği bulunuyor.

16-03-2024 13:08
Google News

HABER7

Para ÖZETİ| kulesi skandalıyla çalkalanan CHP’de akçeli işlerdeki tuhaf eylemler geçmişten bu yana sürekli tekrarlanıyor. Anayasa Mahkemesi’nden yolsuzluk nedeniyle ceza yiyen tek parti olan CHP’de dönen karanlık para trafiği bizzat CHP’liler tarafından ifşa ediliyor.

Derin kavga ve çekişmelerin yaşandığı CHP’de gün yüzüne çıkan vurgunlar kimi zamanYamyamları doyuramıyoruz” ifadesiyle beliriyor, kimi zaman ise “Bize ne vereceksin abi” sözüyle sembolleşiyor. CHP kasasından medyaya aktarılan milyonlarca liralık paranın buhar olduğuna yönelik ifşaatlar siyasi tarihe geçiyor.

İl başkanlığı binasının satın alım işlemlerinde dahi usulsüzlüğün yaşandığı ve parti kapatmaya kadar gidecek vurguna imza atıldığı belirtilen CHP’deki dünden bugüne uzanan kirli para olaylarının bazıları şöyle...

PARA KULESİ SKANDALI... KİMİN PARASI KİMİN CEBİNDE?

CHP İstanbul il binasının satın alınmasıyla ilgili 9 Aralık 2019 tarihinde binanın sahibi Ali Rıza Braka'nın avukatı Gökhan Taşkapan’ın hukuk bürosunda çekilen para sayma görüntüleri büyük bir skandalı ifşa etti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kasası olarak bilinen Fatih Keleş ve İmamoğlu İnşaat’ın Genel Müdürü Tuncay Yılmaz’ın başrolünde olduğu ‘kule para’ skandalının görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı videodaki paraların bağış yoluyla elde edildiğini, partinin il başkanlığı binasının alımı için kullanıldığını öne sürerken gelen itiraflar paranın kayıt dışı olduğunu gösterdi.