USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Yakında Türk Vatandaşlığı "Ürün Gibi" İnternette Satılabilir

Geçtiğimiz günlerde yabancılara oturum izni hizmeti verildiğini görmüştük ancak yakın zamanda Türk vatandaşlığının da CitizenX sitesinde bir "ürün" gibi satıldığını görmemiz bir hayli olası. Hayır, şaka yapmıyoruz. Gelin, işin aslını beraber inceleyelim.

Yakında Türk Vatandaşlığı
26-03-2024 13:37
Google News

Türkiye'ye ÖZETİ| yerleşmek isteyen yabancı kişilerin birtakım "özel" kişilerden oturum izni aldığını daha önce duymuştuk. 

Ancak şimdi bahsedeceğimiz konu bunun bir üst seviyesi: Altın Vize'ye ek olarak bazı ülkelerden vatandaşlık satın alınabilecek. Üstelik bu listede Türkiye de var.

Peki nedir bu site ve insanlara ne vadediyor?

CitizenX

CitizenX adıyla hizmet veren site, en basit tabirle vatandaşlık satıyor. Listede şimdilik Türkiye yok ancak sitede belirtildiği üzere yakın zamanda gelmek üzere.

türk vatandaşlığı

Sitedeki bilgilere bakıldığında El Salvador vatandaşlığı için 1 milyon dolar, Türk vatandaşlığı için 400 bin dolar, Vanuatu vatandaşlığı için 130 bin dolar talep edildiğini görüyoruz.

Sitede en çok dikkat çeken bir diğer bilgi ise vatandaşlık hizmeti satın alan kişilerin verilerinin, İsviçre tarafından korunuyor olması. E hâliyle insanın aklına ilk olarak şu soru geliyor: İsviçre, bu siteyi fonluyor olabilir mi?